torstai 31. maaliskuuta 2011

Jyväskylä: Damaskus: Seisova pöytä

Damaskus: Seisovan pöydän lounas

Damaskus on Jyväskylän torikeskuksessa sijaitseva pizzeria-tyyppinen ravintola. Se on ilmeeltään enimmäkseen loosimallinen, joskin iso keskilattia baaritiskin edessä antaa ravintolalle varsin väljän vaikutelman. Paikan erikoisuus on ympäri viikon saatavilla oleva seisova lounas. 6.5 euron hintaan saa lounaan, juoman (0.4 limu) ja kahvin (tammi 2011).

Viimekäynnin jälkeen (kesä 2011) ruokatilan järjestystä on muutettu ja salaateille on annettu enemmän tilaa. Salaattivalikoima on varsin hyvä mutta maultaan melko mauton. Jalopenot olivat kuitenkin niitä kookkaan napakoita ja maultaan hyviä. Pizzaa on yleensä tarjolla kahta tai kolmea erilaista. Maultaan ne ovat keskitasoa. Lohkoperunat ovat varsin hyviä. Tämä on yksi niistä harvoista paikoista Jyväskylässä, jossa saa syödä kebab-lihaa sielunsa kyllyyteen saakka. Kebab-liha voi kuitenkin olla jo vähän nuutunutta, jos se on ollut pidempään esillä. Tällöin kokemus voi pahimmillaan olla kuin sitkeän kärpäsnauhan syöntiä. Kebab-lihaa ja muitakin annoksia voi maustaa kolmella eri kastikkeella, joka ideatasolla on mainio ajatus. Kastikevaihtoehtoina on mieto, tulinen ja valkosipuli. Mikään kastikkeista ei kuitenkaan nostata erityista hurraa-mielialaa, vaan on maultaan tavanomainen tai sitä heikompi.

Yleensä paikka tarjoaa mainiota lihapullapataa, josta monen kotikokin kannattaisi ottaa mallia. Siinä hyvänmakuiset ja kookkaat lihapullat on haudutettu mausteisessa kastikkeessa maukkaiden sattumien kera. Tänään sitä ei ollut tarjolla.

Paikka houkuttelee jostain syystä alkoholin käyttäjiä jo hyvin varhaisesta aamusta lähtien joten paikan viihtyisyys saattaa vaihdella asiakaskunnan mukaan.

Kameran akku hyytyi jälleen pakkasella, joten ei kuvaa.

Ravintolatyyppi: pub/ravintola
Viihtyisyys: 70/100 (ei häiriöitä tällä kertaa)
Hinta: 75/100

Ruoka, ulkonäkö: 70/100
Ruoka, maku: 69/100
Kokonaispisteet: 70/100
Osoite: Väinonkatu 11, 40100 Jyväskylä
Linkki: https://www.facebook.com/pages/Damascus/292263124121195

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)