keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Jyväskylä: Pizza-Hurtti: Iskender

Pizza-hurtti IskenderJyväskylän Pizza-Hurtti on perinteikäs pizzeria, joka on sijainnut samalla paikalla jo vuosikymmeniä. Autopaikkoja on hyvin vähän ja nekin 15-30 minuutin paikkoja. Ravintola melko tyypilliseen pizzeriatapaan sisustettu. Tilan sokkeloisuus antoi jotain rauhaisempia nurkkia syömiseen. Siisti paikka, tosin rakennuksen vanhuus näkyi vessoissa ja rakenteissa. Istumapaikkoja noin 30-40 tiiviissä kasassa.  Pöydät melko lähekkäin mutta tilan rakenne takasi rauhaisan syöntikokemuksen. Pizzalista melko pitkä ja osin omintakeinen. Tarjolla myös mielenkiintoinen normaalia hivenen isompi ja kalliimpi hurttikoko. Jostain syystä moniin pizzoihin lisätään purjoa, johon ei kaikissa paikoissa törmää. Otin ruuakseni Iskenderin, joka veden ja salaatin kanssa maksoi 7.5 e.

Salaattipöytä vaatimattoman puoleinen. Kaalisalaatti puhdasta kaalia. Jalapenot jostain syystä uivat vesivaipassa. Iskender tuotiin pöytään Iskendereille tyypilliseen tapaan hyvin nopeasti. Liha, leipä ja jogurtti olivat eroteltu omiin kekoihinsa. Salaattia ei lautasella ollut. Liha melko perushyvää lihaa, tosin olisi voinut olla mausteisempaa. Leipäpalat pita-tyyppisiä ja ihan hyviä. Jogurtti maukasta. Tomaattikastiketta riittävästi mutta sitä ei ollut keitetty, sekoitettu ja maustettu tarpeeksi. Siitä pystyi erottamaan sekä vahvemman pyreen että tölkkitomaattipurkin makuvivahteet. Lautanen hyvin elinkaarensa lopussa, raapiutunut ja useista kohdista lohkeillut.

Paikka oli nostanut juuri hintatasoa monissa tuotteissa eurolla per annos. Makuelämys oli kuitenkin noin samaa tasoa kuin monissa muissa Jyväskylän euroa halvemmissa paikoissa. Toivottavasti euron korotus käytetään uuteen astiastoon.

Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 63/100
Ruoka, ulkonäkö: 69/100
Ruoka, maku: 65/100
Kokonaispisteet: 65/100

Osoite: Keskikatu 20
Linkki: http://pizzahurtti.pizza-online.fi/ (vain pizza online)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)