sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Jyväskylä: Rax: Pizzabuffet

Rax pizzabuffet

Kaunis keväinen sää vei askeleeni joutilaana lauantaiaamuna Jyväskylä Rax -ravintolaan (Asemakatu 5) jossa en olekaan vieraillut vuosiin. Jo ikuisuuden samalla paikalla sijainnut ravintola herätti uteliaisuuteni, kun näin 6.95 euron hintaisen buffet-tarjouksen. Kenties raskaassa remontissa ollut rakennus olisi kohentanut myös Raxin olemusta?

Valitettavasti ei, vanhan rakennuksen voimakas ehostus ei ollut tuonut uutta ilmettä vanhan Raxin kasvoille. Ravintolan ilme oli edelleen sama ja se ilme alkaa käydä jo vanhaksi. Ruokailu alkaa saamalla kassan ystävällisen pirtsakalta henkilökunnalta lautanen ja paperimuki. Mukiin voi kaataa laajan valikoiman erilaisia limsoja ja myös maitoa, joka kenties on hyvä vaihtoehto, sillä ateria on vähintäänkin raskas.Paikka oli täynnä innokkaita puffet-pöydän ystäviä. Se pöytä olikin laaja. Salaattivalikoima on uskomattoman iso. Tavanomaisuuksien lisäksi tarjolla on muun muassa kananmunia, krutonkia, valkosipulia jne. Valikoima oli kuitenkin monilta osilta teollinen ja ketjumainen, jota saattoi odottaa. Jalopenot olivat takakireitä ja karvaita. Valkosipuli erinomainen lisä, tosin hyvin öljyinen. Auramuru erinomaista lisäkettä kaikkialle.

Päivän keitto oli tomaattista, josta minulla ja ketjuraxilla on jonkinlainen makuerimielisyys. Keitto oli tympeän makea ja hivenen tunkkainen. Taustalla oleva vihreiden mausteiden osa jää liian taustalle. Lisäkkeillä kuten aurajuustolla krutongilla ja jalopenoilla makua pelasti jo paljon.

Nakit kohtuullisia, lihapullat lihaisen kiinteitä mutta suolaa lukuunottamatta mauttoman oloisia. Hyviä sipulirenkaita saa harvoin, ei nytkään. Lasagne oli ehkä suurin pettymys. Sama makean tunkkainen tomaattikastike ja liikaa valkoista kastiketta. Liian vähän mausteita jauhelihassa. Kokonaisuus vetelähkö.

Pizzoja oli neljää erilaista joista feta-tomaatti oli ehkä paras. Parasta kuitenkin oli se että salaattipöydän puolelta pizzanpäällystä saattoi kustomoida vapaasti auralla ja valkosipulilla. Auramuru potkaisee todella paljon paremmin kun se laitetaan vasta valmiin pizzan päälle, kuten myös valkosipuli. Hyvin raskasta syötävää.

Kahviautomaatista sai erilaisia kahveja, joista cappuccino vaatimaton ja liikamaitoinen.

Rax tarjoaa laajan noutopöydän jossa jokaiselle on jotain tarjolla. Pahimmat puutteet ravintolassa on sen jo liian vanha sisustus ja kulkutilat. Ne ovat liian ahtaita varsinkin kun innokkaita syöjiä riittää ravintolan täydeltä. Tarjoaa hyvän vastineen rahalle sillä syödähän saa niinpaljon kuin viitsii ja on aikaa käyttää. Jostain syystä minullakin meni tunti syömiseen. Aivan liian paljon porukkaa minun makuuni. Tosin en varsinaisesti kuulu tämän ravintolan perussegmenttiryhmiin. Toisille paikka on varmaan herkkujen seireenin laulu.

Ravintolatyyppi: Lounas, nonstop
Viihtyisyys: 50/100
Hinta: 83/100
Ruoka, ulkonäkö: 60-73/100
Ruoka, maku: 50-73/100
Kokonaispisteet: 70/100 (pöydän laajuus vakuutti, ei niinkään laatu)

Osoite: Asemakatu 5
Linkki: http://www.rax.fi/ravintolat/jyvaskyla/fi_FI/jyvaskyla/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)