sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Jyväskylä: Ravintola Salsa & Orkidea: Salsa Orkidea Burrito

Salsa & Orkidea meksikolainen ruoka

Jyväskylän Kauppakadulla sijaitseva Salsa & Orkidea, joka tarjoilee makuja maailmalta, on saanut minulta muutaman innoittuneen, ylistävän blogauksen. Ravintola on pystynyt Pizza ja Kebab-sarjassa tarjoilemaan Jyväskylän mittapuulla mainioita ruokailukokemuksia miellyttävässä ympäristössä kohtuulliseen hintaan. Ravintolalla on kuitenkin laaja joukko ruokalajeja, joita ei ole tullut vielä testattua. Tällä kertaa otin itselleni Salsa & Orkidea Burriton, joka veden, kahvin ja salaatin kanssa maksoi 9.7 e.

Salaattipöytä taas tutun niukka. Salaattipöydän taso ei ole lähellekään yhtä hyvä kuin  viereisen pizzeria Marian tai Jyväskylän Kebab & Pizzerian. Pepperonit ovat jatkuvasti erinomaisen hyviä mutta söisin mielelläni jotain muutakin. Annos tuotiin pöytään melko nopeasti, vaikka se lieneekin listalta vähemmän tilattu. Annos ulkoisesti näyttävä. Ainesosat, salaatti, perunat ja burritokappaleet aseteltu kauniisti lautaselle. Lautasella särö, joka oli ensimmäinen särö tässä annoksessa. Perunat hyviä ja salaatti ok. Burriton lisäkekastikkeet syötäviä mutta mauttomia. Burrito koostuu maissista, pavuista, muista kasvisosista ja paistetusta naudankappaleista ja pekonista. Osa kasvisosista oli poltettu pannulla pahasti karrelle. Se antoi koko burritolle hyvin karstaisen, ilkeän maun. Karstaisuus ei kuitenkaan onnistunut peittämään alleen annoksen muita puutteita. Naudankappaleet ilmeisesti isommasta valmiserästä ja niiden vähäinen mausteisuus oli ainoa mauste mitä burriton sisällä oli. Pekoninkappaleet ilmeisesti taas jostain toisesta valmiserästä sillä ne olivat kermaisia ja pehmeitä. Pavut tuntuivat tulevan suoraan halvasta tomaattipapupurkista. Annos oli katkuisen karstaisuuden alla hämmentävän vähämausteinen. Ravintola ei käytä ruuissaan chilisyysasteikkoa mutta se oli noin tasolla 1/5. Annos onnistui olemaan samanaikaisesti sekä huonosti tehty että huonon reseptin mukaan valmistettu.Mustaa kasvista. Tämäntason epäonnistumisia  harvoin kohtaa (onni onnettomuudessa) mutta tässä se nyt on värikuvissa (kuvaa voi suurentaakin). Makua ei voi täysin sanoin kuvailla mutta varsin tympeää, nihkeän niljakasta ja kaikin tavoin epämiellyttävää se oli.

Ruokailukokemuksen päätteeksi tarjoilijatar kysyi minulta miltä ruoka maistui, jolloin kerroin tapahtuneesta. Hän tarjosi minulle ilmaisen jälkiruokajäätelön, joka oli hienosti tehty. Jäätelö oli kuitenkin varsin rasvaista ja sokerista ja maultaan hyvin vaatimatonta. Epäonnistunut ruokailukokemus ei pyyhkiytynyt tällä jäätelöllä.
Paikan kokki on kuulemma vaihtunut ja harjoiteltaessa sattuu kaikenlaista. Kuten kuvasta näkyy ruuan pohjaanpolttaminen oli sitä tasoa että hyvän kokin olisi tullut tajuta virheensä ja aloittaa ruoka-annoksen tekeminen alusta aivan omatoimisesti. Olin aikonut testata paikan erikoisempia ruokia, mutta nyt se saa jäädä. Aikaisemmat hyvät kokemukset saivat minut luulemaan että paikan keittiö on niin tasokas, että se pystyisi tekemään myös ruokalistan harvinaisempia ruokia.

Lisäkritiikkinä paikalle haluan mainita vielä:
a) ruokalistan huonon tason ja käsinkorjailut siihen
b) nettisivujen vanhentumisen. Niitä ei ole päivitetty ainakaan puoleen vuoteen ja ne ovat täynnä virheitä ja puutteellisuuksia.

Kenties joskus syksyllä voin palata syömään jotain yksinkertaista kuten pizzaa.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 73/100
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 20/100
Kokonaispisteet: 35/100
Osoite: Kauppakatu 6, Jyväskylä
Linkki:
http://www.salsaorkidea.fi/
http://allrecipes.com/Recipes/world-cuisine/latin-america/mexico/burritos/Main.aspx
http://fi.wikipedia.org/wiki/Burrito
http://en.wikipedia.org/wiki/Burrito

2 kommenttia:

  1. Olitpa kiltti asiakas. Tuosta olisin ehdottomasti sanonut tarjoilijalle, enkä vasta sen jälkeen kun olen jo syönyt ruuan. Hän olisi varmasti pyytänyt kokkia tekemään annoksen uudestaan. Kuulostaa syömäkelvottomalta.

    VastaaPoista
  2. näitä epäonnistumisia sattuu tosi harvoin.
    Pizza ja Kebab ovat täällä hyviä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)