lauantai 9. heinäkuuta 2011

Jyväskylä: Pancho Villa: Lounasbufee

Pancho Villan lounas (vanhan paikan arvio)

Suomessa on yksitoista Pancho Villa -ravintolaa, joista Jyväskylässä toimii yksi. Se sijaitsee uusitun Kauppakeskus Forumin yläkerrassa. Ravintolasta onkin kiva näkymä Forumin vilskeeseen, kun samalla voi istua rauhassa syömässä. Paikka on sisustettu paljolti länkkäriteemaa muistuttavalla tavalla. Paikka on iso ja suurin osa ruokapaikoista loosimuotoisia, joka mahdollistaa rauhaisan ruokailuelämyksen. Loosien puupenkit ovat epämukavimmat istuimet joihin olen ravintolassa Jyväskylässä törmännyt. Ne ovat kovaa puuta ja selkänojan sijoittelu on niin onnistunut ettei ravintolassa tule istuttua ainakaan pitkään. Tämähän säästää aikaa, sillä kuka nyt ravintolassa viihtyisi :) ja ravintola säilyy kivan autiona (kuten tänäänkin). Tosin paikalla oli myös muutama normaalimpikin pöytä, jossa hivenen mukavamman näköisiä tuoleja. Testasin paikan lounasbufeen, joka limsan ja jälkiruokakahvin kanssa maksoi 9.3 e.

Paikan ideana on koota bufee-tyyppisen tarjoilun ympärille omavalintaisia joko taco-, tortilla- tai hampurilais-annoksia hivenen meksikolaistyyppisistä valikoimista. Aloitin ruuan salaatinomaisesti, tosin samoja aineksia voi käyttää pääruuan lisukkeena. Kurkut olivat kivasti leikatut ja tuoreita. Kidneypavut olivat hyviä. Jalopenot erinomaisia. Tomaattikastike hyvin vaisua. Sitä voisi yhdistellä monen tämän paikan ruuan kanssa mutta tämän kastikkeen kanssa se ei vain toimi.


Lihapuolella jauhelihapihvi oli hivenen mausteinen mutta erittäin kuiva. Kaiken pohjana toimiva tomaattijauhelihakastike oli yksi huonoimmista mitä olen koskaan missään saanut. Se on ruokalaji, jossa ei voi epäonnistua, paitsi täällä se oli kyllä onnistunut. Maku teollinen, mieto, niljainen. Kana oli mautonta. Kuumat lisäkekasvikset epäonnistuneet sillä tavoin kun ne joskus teollisesti valmistetusti epäonnistuvat (tympeä, lievästi hapan).  Ranskalaiset perunat olivat ihan hyviä ja mausteisia.


Paikan ruoka oli lounashintaiseksi kallista ja mautonta. Lisämausteita ei ollut tarjolla bufee-pöydässä. Ainoan maustelisän tarjosivat jalapenot, jotka olivat kyllä hyviä. Ruoka ei toiminut vähämausteisenakaan sillä tavalla, että positiivinen vaikutelma hyvästä lounaasta olisi syntynyt. Kokonaisuudessaan lounasbufee ja kovat istuimet saavat harkitsemaan kahdesti ennenkuin tilaan normaalilistalta annoksen. 


Ravintolatyyppi: Lounas, Ravintola, "meksikolaistyyppistä"
Viihtyisyys: 65/100
Hinta: 55/100
Ruoka, ulkonäkö: 69/100
Ruoka, maku: 57/100
Kokonaispisteet: 55/100
Osoite: Jyväskylä, Forum, Kauppakatu 20
Linkit:
http://www.panchovilla.fi/jyvaskyla/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)