keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Jyväskylä: Ravintola Bobi Chef: Lounas

Bobi Chef lounasbuffet /ravintola lopettanut hutikuu 2012

Fiore Biancon paikalle kesäkuun 2011 alussa on avattu uusi ravintola Bobi Chef. Se on samojen omistajien uusi yritys ravintola-alalla, jotka omistivat vanhan Fiore Biancon ja yhä toiminnassa olevan Salsa Orkidean. Ravintola tarjoaa etupäässä hivenen italialaistyyppistä ruokaa (pastat) ja meksikolaista ruokaa muistuttavaa. En pitänyt ravintolan nimeä kovin hyvin valittuna, joten testi sai hivenen odottaa.


Ravintola on sisustettu uudestaan. Se on tehty paremmin kuin nimen valinta. Ravintolatilassa on parasta sen avaruus ja vanhat arvokkaat punatiiliseinät. Ikkunasta avautuu näkymä uusiin punatiilitaloihin. Punaisen sävyt on ilahduttavasti säilytetty onnistuneesti. Sisustus on pääosin onnistunut, taulut sopivat hyvin tiilien sävyyn. Ainoa makuvirhe mielestäni oli punaisen tekonahkasohvan laittaminen korkealle punatiiliseinälle peittämään sen näkymistä. Ravintolatila vieläkin samassa tasossa ja hyvin avoin mutta ruokailijoiden määrä ei ollut kovin suuri, joten ruokarauhaakin löytyi.


Otin seisovan pöydän lounaan, joka veden, kahvin, salaatin ja pääruokien kanssa maksoi 8.5 e.
Valikoimissa oli seuraavaa:

tiistai 28.6.2011: kasvispyöryköitä, uunikasvikset, chili con carne, bobi chef kermaista valkoviinibroileria, lohipastaa, vuohenjuusto salaattia, possutacot


Salaattipöytä oli raikas ja valikoimiltaan riittävä. Pääruokapöydässä riitti valinnanvaraa. Kasvipyörykät hivenen mausteisia. Talon hot chili kastike ei ole niin tulista kuin Salsa Orkideassa (noin 75 %). Chili con carnessa oli paljon carnea mutta ei ollenkaan chiliä.  Ruoka oli hyvin lihaisa ja papuinen mutta mausteet tuntuivat unohtuneen pois kokonaan. Possutacot varsin epäonnistuneita. Liha oli jänteistä ja suurina paloina. Sen lisänä yksi pala tomaattia ja nokare sulamatonta juustoa ei tee hyvää tacoa. 
Ravintola tarjoaa runsaan noutopöytälounaan ja valikoima vaihtelee päivittäin. Ruoka on valmistettu pääosin hyvin mutta resepteissä ja maustamisessa on ongelmia. En uskalla tilata täältä meksikolaistyyppisiä ruokia listalta, koska huomattavan negatiivinen Salsa Orkidea burrito kokemus Salsa Orkideassa on vielä hyvin mielessä.


Ravintolatyyppi: Lounas, ravintola
Viihtyisyys: 84/100
Hinta: 77/100
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 70/100
Kokonaispisteet: 70/100
Osoite: Schaumanin Puistotie 10
Linkit:
http://www.bobichef.fi/
http://en.wikipedia.org/wiki/Chili_con_carne
http://en.wikipedia.org/wiki/Taco

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)