perjantai 10. helmikuuta 2012

Jyväskylä: Autocafe: Lounasbuffet

seisova pöytä Lounas tourula 

Jyväskylän Tourukeskukuksessa Nelostien ja Tourulantien risteyksessä oleva Autocafe on kivasti saavutettavissa sekä paikallisille että pitkämatkaisemmille asiakkaille. Tourukeskuksen pihassa mukavasti parkkitilaa. Paikka on melko pieni ja hivenen ahtaan oloinen luonteeltaan. Isot ikkunat tuovat valoa melko kapeaan ja pitkänomaiseen tilaan. Tila sisustettu melko askeettisesti mutta paikan kokonaistyyli huomioiden. Tuolit, pöydät, verhot ja harvalukuiset seinäkoristeet sointuvat hyvin valittuun värimaailmaan. Paikan kaikki asiakkaat olivat miehiä, joka kenties viittaa siihen minkälaista ruokaa paikassa tarjotaan. Paikka on helposti täynnä ja rauhaisaa paikkaa tai edes istumapaikkaa ruuhkaisena hetkenä oli vaikea löytää. Otin päivän lounasbuffetin, joka juoman, salaatin, keiton, leivän ja pääruuan ja kahvin kanssa maksoi 8.2 e (netissä vielä vanha hinta 7.9 e). 


Päivän keitto porkkanakeittoa (poiketen netissä ilmoitetussa). Se oli maultaan hyvin vaatimaton. Olen usein löytänyt enemmän aromeja tavallisesta vedestä kuin tästä keitosta. Salaattipöytä oli toinen yllätys. Se sisälsi vain kolmea salaattia, puhdasta revittyä jäävuorisalaattia ja kahta makaronipohjaista salaattia. Ne näyttivät niin raskaan kilokaloripitoisilta, että ruokavuokienkin kantaminen pöytään on varmaan vaatinut kaksi ravintolan työntekijää.
Molemmat pääruuat olivat varsin miehiseen makuun. Taksari (tai makkaraperunat Jyväskylän ulkopuolisille) oli suolainen, rasvainen ja kaikin tavoin raskas mutta niin syntisen maukas. Ravintolalla oli lisäksi curryketsuppia joka sopi täydellisesti tähän ruokaan. Tämän paikan curryketsuppi (Kühne) ei aivan niin curryinen kuin Lidlin kausituotevastaava. Broileria Cordon Bleu en vähään aikaan ollut syönytkään ja harvemmin tarjoiltuna buffetpöydässä. Täysi vuoallinen näitä oli komea näky, joka ei tosin kauaa siinä viipynyt. Annos oli hyvin tehty, tosin vähän kuivahko ja olisin kaivannut sitruunaa tai ananasta lisämausteeksi. Tämä ruoka näyttää jäähtyvän tässä paikassa tosi nopeasti, joten se on äkkiä haaleankylmää, mikä ei tee hyvää juuston maulle.


Paikka jättää minuun tämän käyntikerran jälkeen monenlaisia tunteita. Toisaalta paikan keittiö tarjoaa vähän peruslounaspaikasta tarjoavia makuelämyksiä jotka ovat erityisesti raskaammasta ruuasta pitävän miesväen mieleen.  On mukava että Jyväskylän lounasvaihtoehdoista löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Toisaalta tämänkertaiset makuelämykset eivät ole mitään kevytruokaa. Varsinkin salaattipöytä/keitto yhdistelmä tämänkertaisen perusteella ei tarjoa ruokailijalle sitä parhainta hinta/laatusuhdetta ja kokemusta. 


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 63/100
Hinta: 75/100

Ruoka, ulkonäkö: 76/100
Ruoka, maku: 72/100 
Kokonaispisteet: 70/100 
Osoite: Vapaaherrantie 2, Jyväskylä
Linkki:
www.autocafe.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)