lauantai 18. helmikuuta 2012

Jyväskylä: Vehkatupa: Keittolounas

Kortepohja lounas

Jyväskylän Kortepohjan opiskelija-asuntojen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Vehkatupa tarjoilee kotiruokatyyppistä lounasta. Sana tupa tuo mieleeni pienehkön mökin, länsisuomalainen tulkinta :) ja minun olikin hyvin vaikeaa löytää lumirähmäisenä päivänä uudehkon punatiilitalon alakerrassa olevaa hyvin pienellä liikepaikkakyltillä varustettua Vehkatupaa Lemminkäisen rakennuksessa mutta vanhojen sanojen alkuperän pohdiskelu saa jäädä tällä kertaa tähän. Tilat siistit, tosin koristelemattomat ja halvasti sisustetut. Omaa rauhaisaa paikkaa voi olla vaikea löytää mutta toisaalta lounaan aikana voi katsella peilistä itseään syömästä, jota ei joka paikassa asiakkaalle suodakaan. Paikka tarjoilee joko keittolounasta hintaan 6.5 e tai raskaampaa syötävää hintaan 7.5 e. Hintaan kuuluu juomat (vesi, piimä, maito, kahvi), salaatti ja noutopöytä. Otin ruuakseni keittolounaan, joka tällä kertaa oli juustoista porokeittoa. 
Paikan salaattipöytä melko pieni mutta lievän positiivinen yllätys. Vihersalaatti raikasta ja hintaluokassaan ihan hyvää. Puolukkaa ja kaalia sisältävä salaatti oli pirteän maukasta. Muut lisäkkeet tavanomaisia ja maistuvia. Ruisleipää kahdenlaista, tavanomaista lounaspaikkalaatua. 


Juustoinen porokeitto yhdellä sanalla kuvaten karmeaa, kahdella sanalla poron haaskausta. Toivottavasti tämä ei kuvasta paikan tasoa, vaan oli ainoastaan tämänkertainen poikkeus (tosin toista vierailukertaa saa jonkinaikaa odottaa).


Paikka työpaikkaruokalatasoa, ja kovaääninen sisäpiirijuttujen lohkaisu kuuluu kaikkialle tilassa oikein hyvin vaikka se ei yhtään kiinnostaisikaan. Latteat kaksimielisyydet ja sihteerikköjen mielistelevä hakkailu kuulunevat paikan tyyliin. 


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 58/100
Hinta: 60/100

Ruoka, ulkonäkö: 62/100
Ruoka, maku: 60/100 
Kokonaispisteet: 59/100 
Osoite: Vehkakuja 4, 40700 Jyväskylä
Linkki: 
http://www.elisanet.fi/vehkatupa/index.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tupa

2 kommenttia:

  1. Millon sä käyt San Sebastian? Hyvin saat plussaa ehkä sen jälkeen. Hyvä alue tämä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)