perjantai 22. kesäkuuta 2012

Jyväskylä: Ravintola Hurrikaani: Lounas

Lounas JYP hippos

Ravintola Hurrikaani on Jyväskylän Synergia-areenan (JYP) rakennuksessa sijaitseva klubiravintola/ravintola, jossa myös lounastarjoilua. Käynti tiloihin on sijoitettu melko hankalasti talon takapihalle jossa noustaan ylös kiikkeriä metallikierreportaita myöten. Sisältä ravintola on sisustettu osin arvokkaasti. Lattiat kaunista puuta, pöydät aistikkaita ja tuolit pehmeänmukavia istua. Ravintolassa paljon paikkoja ja ne jakaantuvat eri puolille tilaa siten että oman rauhallisemman paikan saattaa löytää. Ravintola tarjoilee kahden eri hintaluokan lounasta, keittolounas 7.5 e ja lounasbuffet 8.5 e. Otin ruuakseni keittolounaan johon kuului lisäksi salaatti, ruokajuoma ja kahvi. Ravintolahenkilöstö näytti olevan täynnä yrmyjä, jotka näyttivät siltä että olisivat mielummin taklanneet minut kuin hymyilleet ystävällisesti :)

Hurrikaanin sivut mainostavat paikkaa "terveellinen lounas ravintosuositusten mukaan". Tästä näyttää paikalla olevan oma tulkintansa sillä salaattipöytä oli niukahko, oudosti kasattu ja maultaan keskimääräisesti heikko. Vihersalaatti onnistui olemaan samalla puisevaa, nahkeaa ja vain yleisesti vaatimatonta maultaan. Raikkaiden salaatinlehtien repiminen ja laitto tarjoiluastiaan oli jollain tavalla muuttanut niiden ominaisuutta niin että ne eivät maistuneet eivätkä näyttäneet hyvälle. Vesimeloni oli reilusti yli-ikäistä ja maistui kuin siihen olisi heitetty jotain yrttiä päälle - omituinen idea. Paprikat oli lohkottu liian suuriin paloihin ja maustettu oudosti. Ne olisivat jääneet syömättä muutenkin mutta löysin niistä hiuksen! Ensimmäinen hiuslöytö tämän blogikirjoittelun aikana. Minua nauratti kolkosti sillä olenhan syönyt monessa sellaisessa ravintolassa jotka keskustelupalstoilla halutaan hyvin usein leimata huonolla hygienialla (ja minulla ei ole koskaan ollut niistä mitään valitettavaa). Nyt suomalaisessa äijäravintolassa -hiusPäivän keitto oli riistakeittoa. Onneksi ei sentään hiuskeittoa :) Keitto oli maultaan kohtuullista ja sisälsi myös lihapaloja. Ravintolaa tuntuu vaivaavan kaikkien ruokaosien leikkaaminen ideologialla "mitään jääkiekkoa pienempää ei meillä tarjoilla".  
Ravintolan ruokapalat leikattu kauttaaltaan aivan liian suuriksi, paikan hintataso selkeästi ylihinnoiteltu ainakin keitto/salaattiosuudessa, hygieniassa huomautettavaa. Tyhjien ruoka-astioiden laittopaikka oli epäsiistein pitkään aikaan näkemäni.

Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola/JYP JYP JYP
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 60/100
Ruoka, ulkonäkö: 40/100 (hei, hius ruuassa)
Ruoka, maku: 50/100
Kokonaispisteet: 49/100 
Osoite: Rautpohjankatu 10 40700 Jyväskylä
Linkki:
http://www.jypliiga.fi/ravintola-hurrikaani/lounaslista

Tämä käynti huhtikuu 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)