maanantai 23. heinäkuuta 2012

Jyväskylä: Amica: Siltavouti: Lounas

Lounas Tourula

Amicalla on viisi lounasravintolaa Jyväskylässä, joista valitsin lähempään tarkasteluun Siltavoudin. Se sijaitsee Matarankadulla vanhaa Ylen taloa vastapäätä. Talon ulkopuolella on hyvin vaikea löytää mitään merkkiä siitä että lähistöllä sijaitsee lounasravintola. Kenties asiakaskunta löytää tiensä paikalle läheisistä konttoritiloista? Paikka on pienehkö, kolkohko, kopihko. Tila oli lounasaikaan melko täynnä ja puheensorina oli liian voimakasta. Kenties äänenvaimennuksen parantaminen auttaisi? Sisustus ja viihtyisyys lounasoptimoitu, sisään - ulos, Amicalle tulos :) Ravintola tarjoaa neljää erihintaista lounasta päivittäin. Myös opiskelijahinnoiteltu lounas on mahdollinen, tosin mistä ne opiskelijat tänne nyt tulevat kun yliopisto muutti Mattilanniemeen? Otin keittolounaan, joka ruokajuoman, salaatin ja leivän kanssa maksoi 6.8 euroa *.

Salaattipöytä oli melko pieni mutta tarjosi välttämättömyydet. Porkkana-, viher- ja tomaatti-punasipuli -salaatti olivat syötäviä mutta eivät kovin herkullisia. Paikan käyttämä Arabia Forte astiasto oli salaattilautasten kohdalla liian pieni. Leipäpöytä vaatimattoman oloinen mutta se ei sitä juuri kaunistanut :)

Päivän keittona oli katkarapukeittoa. Se oli juuri sillä rajalla ettei tomaatin makeus mennyt ällön imelyyden puolelle. Keitto oli laadultaan syötävää mutta ei jää muistoihini minään erityisenä kokemuksena.
Paikkaa rasitti sen yleisen kolkon epäviihtyisyyden lisäksi tyypilliset opiskelijaruokapaikkojen kirot, ei santsia, kahvia tai useampaa lasia juomaa. Kenties minun täytyy tarkistaa myös muiden paikallisten Amica-ravintoloiden taso sillä tämä kokemus ei vakuuttanut Sonaatin notkuvien herkkupöytien rinnalla.

Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 50/100
Hinta: 60/100
Ruoka, ulkonäkö: 62/100
Ruoka, maku: 62/100
Kokonaispisteet: 62/100
Osoite Matarankatu 4, 40100 Jyväskylä
Linkki:
http://www.amica.fi/Ravintolahaku/?a=Jyv%C3%A4skyl%C3%A4&s=14769

* Käynti huhtikuu 2012

2 kommenttia:

  1. Siltavouti on Amican rafloista ehdoton suosikkini. Hauska palvelu, hyvä ruoka, laadukkaat salaatit ja tuore leipäpöytä.
    Ehkä sulla kävi vaan huono tuuri.
    Sonaatissa ei oo viitsinyt vuosiin käydä. Pitäisi varmaan käydä testaamassa kun niin hehkutat.

    VastaaPoista
  2. Olen muistaakseni käynyt aikaisemmin jonkin erikoisruoan perässä ja ollut positiivisemmin yllättynyt. Kertakäynti ei kerro aina kaikkea.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)