maanantai 13. elokuuta 2012

Jyväskylä: Lounasmocca: Lounas


Lounaskahvila Mocca, lounas Seppälänkangas


Lounasmocca on Jyväskylän Seppälänkankaalla lähellä katsastusasemia ja autoliikkeitä sijaitseva lounasruokala. Paikka on kuin aikamatka seitsemänkymmentäluvulle. Alun pitkän käytävän oranssit kattopuut johdattavat tunnelmaan. Ruokala sisältä ihastuttavan seitsemänkymmentälukuinen (jos siitä pitää). Ruskeat kattokoristeet, vaihtelevan ruskeat lattialaatat ja aidot Eero Aarnion suunnittelemat Upon muovituolit, joita en ole nähnyt missään pitkään, pitkään aikaan. Niitä on käsitelty muun muassa tässä blogauksessa: http://70-luvulta.blogspot.fi/2009/09/askossa-on-ideaa.html
Vain yksinäinen yhdeksänkymmentäluvulta tuttu Nokian soittoääni muistuttaa siitä että en ole aikamatkannut takaisin seitsemänkymmentäluvulle. Kaikki upea seitsemänkymmentälukuinen koristeellisuus sijoittuu pitkänomaiseen teollista ruokalaa sillä aikakaudella muistuttavaan halliin vailla ikkunoita.

Lounasruokala tarjolla aina 7.6 euron noutopöytä ja 6.0 euron hintainen keitto. Kaikkiin annoksiin kuuluu mukaan leivät, juomat, salaattipöytä sekä jälkiruoka. Salaattipöytä oli liian niukka sisältäen kaksi salaattia ja punajuurta. Salaattien maku aidosti siltä ajalta jolloin niiden ominaismauksi otaksuttiin tympeän kuiva ja mauton. Leipäpöytä vaatimaton. Kalakeitto yllättävän hyvää ja kermaista. Se pelasti lounashetken ja myös paikan pisteet. Jälkiruokana oli Upo-tuoleihin, niiden väreihin ja tunnelmaan niin hyvin soveltuvaa vispipuuroa.


Paikan kotisivut mainostavat lähiruokaa, josta käyntipäivänä mahdollisesti todistivat Valion maidot, jonka meijeri noin kolmen kilometrin päässä.

Jos haluat tutustua seitsemänkymmentäluvun suunnitteluun, joka ei ole retro vaan ainoastaan ikääntynyt jatkuvassa käytössä, niin tässä kohde sinulle :)

Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 49/100
Hinta: 62/100
Ruoka, ulkonäkö: 62/100
Ruoka, maku: 62/100
Kokonaispisteet: 60/100
Osoite: Sorastajantie 4, 40320 Jyväskylä
Linkki: http://www.lounasmocca.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)