maanantai 11. helmikuuta 2013

Jyväskylä:Big Bang: Lounas


Lounas Jyväskylä


Jyväskylän puistokadulla Big Bang niminen ravintola on uusin ravintolatulokas tässä osoitteessa. Edellinen paikan ravintola oli pizzeria Maxim. Ravintoloiden vaihtuvuus tässä osoitteessa on tavanomaista runsaampi. Tilaa on kevyesti ehostettu mutta peruspohjaratkaisu on pysynyt samana.

Sisustuksen itämaistyyppisyyden takaa muutama eksoottisempi paperijuliste. Ravintolalla noin 30 ruokailijapaikkaa. Korituolit eivät ole kovin mukavia ja kuuden hengen pöydissä liian ahtaasti sijoitettu. Ravintola tarjoaa arkisin seisovan lounaspöydän, mutta vierailuni ajoittui lauantaille, jolloin tarjolla vain listaruokia. Lista onkin pitkä ja moniruokakulttuurillinen. Siinä on kiinalaista, sandwichejä, hampurilaisia, pastaa, kebabeja, meksikolaista ja pihvejä. Paikan facebook-sivusto lisää vaihtelua kaipaavalle ruokailijalle vielä thai-ruoan ja vegaanivaihtoehdot. Kokonaisuudessaan listalla on mittaa reilusti yli sata erilaista ruokalajia hyvin monesta eri maasta ja ruokakultturista. Lisäksi tietysti tarkkasilmäistä ruokailijaa ilahduttamassa ovat kirjoitusvirheet, joita ruokalistalla vähintään useita kymmeniä. Otin myyjän ja esitekuvan suositteleman kiinalaistyyppisen wokin, jossa oli possua, nautaa, ananasta ja kasviksia valkosipulisoijakastikkeessa. Makuvaihtoehdoksi valitsin tulisen. Annoksen hinta oli 8.9 euroa ilman juomia. Salaattipöytä merkillinen ja suppea sekoitus maailman makuja, porkkanaraastetta, peperoneja ja erilaisia etikkavihanneksia. Ruoka valmistui nopeasti, sillä olin yllättäen paikan ainoa asiakas.

Annoksen riisi oli hyvää. Pääruoka oli tasoa jonka suurin osa suomalaisista kotiwokkaajista ylittää helposti. Ruoan ulkonäkö ei ollut houkutteleva, valkosipuli-soijakastikekaan ei siinä maistunut. Tulisuuskin käväisi vain hetken ja poistui sitten, samoin kuin paikan ainoa asiakas. Ravintolan soijakastikekin oli eksoottista Eldorado-merkkistä.

Kentie kokilla on jokin ruoka ja ruokakulttuuri, jonka mestari hän on. Itse en jaksa käydä läpi paikan satoja annoksia ja toivoa parasta. Kenties jollain toisella kävijällä on mielessä jokin onnistunut ruokailukokemus tästä paikasta?Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 65/100
Hinta: 60/100
Ruoka, ulkonäkö: 59/100
Ruoka, maku: 58/100
Kokonaispisteet: 59/100
Osoite: Puistokatu 15, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.mexbigbang.fi

9 kommenttia:

 1. Taso on ollut sellaista, että moni kotiwokkaaja laittaisi vastaavan annoksen kompostiin ja aloittaisi alusta.
  Ravintolassa on hyvin harvoin asiakkaita.

  VastaaPoista
 2. Mitähän kesä tuo tullessaan tähän blogiin?

  VastaaPoista
 3. Jännää miten ihmiset löytävät tästä paikasta vain huonoa vaikka itse olen ainakin ollut melkein joka kerta tyytyväinen niin annoksen makuun kuin kokoon. Ehkä ongelma on liian iso skaala ruokalistassa mutta ainakin burgerit ja pihvit on aina olleet hyviä. Tosin makuja on moneksi...

  VastaaPoista
 4. Paikan parhaat ruuat on ne burgerit ja sandwitchit ja minkä tahansa muun annoksen ottaminen on virhe.

  VastaaPoista
 5. Paikan parhaimmat annokset ovat sandwitchit ja burgerit ja minkä tahansa muun annoksen ottaminen on virhe.

  VastaaPoista
 6. Kerran käynyt ja taidettiin silloin olla myöskin ainoita asiakkaita. Mulle taas sattui niin tulinen annos, että kävi mielessä mitä sinne on kaatunut. Itse tulisen ruoan ystävänä jouduin jättämään aimo-osan annoksesta syömättä, nimenomaan tulisuuden vuoksi... Jäi ensimmäisen kerran ohella myös viimeiseksi kerraksi ko. ravintolassa.

  VastaaPoista
 7. Naurettavuuksiin menneestä ravintoloiden vaihtuvuudesta kertoo, että edellinen ravintola oli Maximin jälkeen melko lyhyen aikaa operoinut Sir Emilion

  VastaaPoista
 8. Lähinnä on tullut tuolta otettua mukaan joko hampurilaisia (etenkin Chicken/tandoori burger), tortilloita (kana tai kebab) tai sitten paistettu nuudeli/riisi kanalla, pekonilla ja kasviksilla. Nuo ainakin toimii oikein hyvin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)