tiistai 20. elokuuta 2013

Frisbeegolf Muurame Riihivuori

Muuramen Riihivuoren frisbeegolfradan ennakkokierros


Jyväskylän seudun frisbeegolf-radat saavat tervetulleen uuden lisän, kun Muuramen toinen rata Riihivuori avaa virallisesti 24.8-25.8.2013. 18-väyläinen rata on ollut pelattavassa kunnossa jo hetken ja blogipostauksessa rata sellaisena kuin se oli ennen avajaisia (heitetty kahdesti). Tässä kuvakirjaa radasta, tarkemmat heitto-opasteet löytyvät frisbeegolfradat.fi sivulta.

Väylä 0

Ennen kierroksen avausta on mahdollisuus treenata puttausta aivan Riihivuoren päällä. Maisemat ovat upeat. Normaali ennen kierrosta puttitreeni antoi jo aavistaa mitä tuleman pitää, sillä tuuliolot vaikuttavat jo puttaamiseen. Käyntikerralla täysin normaalivahvuiset yleensä koriin menevät puttiheitot saivat tuulta alleen ja nousivat korin yli. Vieressä on myös heittoseinä, johon voi harjoitella.

Täällä ei käytetäkään monista paikoista tuttua Discatcherin koria vaan Latituden Pro Basketia. Kiekon keskitankoon iskeytyessä kuuluva ääni on selkeästi erilainen.


Väylä 1

Pitkä avaus alas rinteeseen. Vasemmalla maaston aluskasvillisuus tulee tutuksi uusille kävijöille. Kiekon löytäminen voi olla yllättävänkin haastavaa. Tuhansien jalkojen partioita tarvitaan mäkeä tallaamaan :)


Käyntikerralla roskakoreja ei ollut vielä asennettu maastoon. Toivottavasti niitä tulee paljon, sillä virolaisilla tuontioluttölkeillä näyttää olevan taipumusta ilmestyä maastoon pelaajien jäljiltä.

 Väylä 2

Rinne laskee heti heittopaikan jälkeen. Kori hivenen haastavasti pienen kumpareen takana,  jota ennen jätettynä putti on hieman kaukana. Kumpareen taakse heitettynä mahdollisuus pitkään puttin on jälleen olemassa..

Väylä 3

Heitto lievään ylämäkeen.

 Väylä 4

Yllättävä kahden metrin tiputus loppureitillä, vasemmalla tilaa, oikealla tiheää kuusikkoa. Kulkuyhteyttä väylien 4 ja 5 välissä voisi vielä parantaa. Kakkoskierroksella melko kovana tuulipäivänä rinteen yläosan olivat vallanneet lennokin lennättäjät, mikä teki heitosta haastavaa.


 Väylä 5

Useita erilaisia heittolinjoja, kaikki toimii paitsi vasemmalla puustoa ja märkää.

 

Väylä 6

Vahvakätinen heittäjä palkitaan syvällä rotkolla heti korin takana ja sen oikealla puolella :)

 Väylä 7

Radan helpoin väylä, josta  todennäköisesti tulee jollekin ensimmäinen holari.

 Väylä 8

Kartasta katsoen tätä luulisi hyvin samanlaiseksi kuin ykköstä mutta pieni betonibunkkeri muuttaa kaiken.

Väylä 9

Heitto koivuryhmittymien lomasta lievään alamäkeen. Tilaa on mutta koivikko antaa usein hienoja etsi ja löydä -kokemuksia.

Väylä 10

Tämä on radan pisin väylä 254 m. Kiekolla on tilaa molemmilla puolilla rinnettä. Tässä on heikkokätisemmänkin helppo heittää pitkälle. Kiekon löytäminen voi olla haastavaa, kun maastosta puuttuvat lähes täysin maastomerkit, joiden perusteella voisi kiekon paikkaa hahmottaa.

Väylä 11 

Lasketteluväylien välisen metsikön poikki. Oikean puolen pajukossa kivikkoista ja ryteikköistä

Väylä 12

Kevyeen ylämäkeen. Korin takana riittää paljon tilaa, jos pitää ylämäkeen puttaamisesta :)

 Väylä 13 

Radan jyrkin ylämäki. Aurinko tuntuu olevan tällä radalla joka suunnassa häikäisemässä ja vaikuttamassa heittoon.

 Väylä 14

Alas kapeaa kuusikkoränniä myöten, kori vasemmalla näkymättömissä. Kuva ei tee oikeutta maaston upeudelle. Väylän 14 ja 15 välinen siirtymä on upeassa kuusikossa ja korien välinen etäisyys tuntuu  pitkältä.

 Väylä 15

Taas ylämäkeen, tälläkertaa metsässä.

Väylä 16

Metsikössä, vahvakätisille korin takana alamäki.

 Väylä 17

Korin takana jyrkkä alamäki, vauhti pysähtyy helposti jo välissä olevaan pikku metsävyöhykkeeseen.
 Maastoon on yhä jäänyt lohkareitakin.

Väylä 18

Läpi tiukan metsäaukon, vasemmalla reilusti tilaa lennättää alas ja alaspäin. Kamera ei tee oikeutta, onhan väylällä mittaa 114 metriä. Molemmat metsäkaistaleet matkan varrella kaappaavat helposti kiekot.

Riihivuori tarjoaa kauniita Päijänteenrantamaisemia ja runsaita kokemuksia. Maaston aluskasvillisuus, tuuliolosuhteet ja päivän aurinkoisuus luovat osansa heittokokemukseen. Lisää tämä koettavien heittoratojen joukkoon viimeistään ensi kesänä kun rata on saanut sopivaa kävijöiden tekemää kulumaa ja luontevia kulkureittejä.

Lähimmät ruokapaikat:
Ravintola Riihikelo (vieressä, talvisesongin arvio, kesäarvio puuttuu)
Pizzeria Lara Muuramen Keskusta (käyty, arvio ei julkaistu vielä)
Caffitella  Muuramen kauppakeskus (käyty, arvio ei julkaistu vielä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)