Sivut

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Ruokaohje: Punikkipapupata

Ruokaresepti punikkitatteja sisältävä papupata

Herkullinen punikkitateista ja pavuista tehty pataruoka paistinpannulla valmistettuna.
Ruoka riittää kahdelle ruokailijalle tai kahteen ruokailukokemukseen.

Raaka-aineet
Reilu puoli litraa kuutioituja raakoja punikkitatteja
400 g tölkki papuja tomaattikastikkeessa
2 dl vettä
1 sipuli
sipulinvartta
puolikas punaista paprikaa paloiteltuna
1-2 tomaattia paloiteltuna
1 lihaliemikuutio
valkosipulijauhe
soijakastike
Sambal Oelek valkosipulichilikastike tai tomaattikastike

Valmistus
Kuumenna punikkeja pannulla ja poista niistä vähän vettä
Lisää hiven rasvaa ja sipulit
Kuumenna seosta sekoittaen pannulla jonkinaikaa mutta ei kypsäksi asti
Lisää pavut liemineen, tomaatti, paprika, vesi ja mausteet
Hauduta välillä sekoittaen keskilämmöllä noin 30 min.

Tarjoilu
Tarjoile pääruuan tapaan. Lisäkkeenä vapaavalintaista salaattia. Annos on lähes kasvisruokaa mutta varsin raskasta syötävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)