Sivut

torstai 11. elokuuta 2011

Ruokaohje: Tattikeitto

Ruokaresepti tattikeitto

Tattikeitto on yksi kesän sieniherkuista. Tässä käytetty kolmen eri lajin punikkitattia. Yksi herkkutattikin on eksynyt joukkoon. Keitto riittää pääruokana 3-4 ruokailijalle tai ruokailukertaan.

Raaka-aineet
Vajaa litra tuoreita, pilkottuja ja madottomia tatteja
1 sipuli
reilusti sipulinvartta
(2 valkosipulia, pieneksi pilkottuna)
(valkosipulijauhe)
2 kanaliemikuutio
9 dl vettä
2 dl ruokakerma
3 palaa sulatejuustoa

Valmistus 
Käytä tatit pannulla ja irrota niistä vähän nestettä
Leikkaa sipuli ja sipulinvarret. Käytä sipuli kevyesti pannulla
Lisää aineet keittokattilaan (ei kerma ja sulatejuusto)
Keitä vajaa tunti keskiteholla
Lisää kerma ja sulatejuusto
Sekoita
Hauduta hetki.
Tarjoilu
Tässä vastapaistettua kanttarelliä on lisätty keiton päälle.
Näkkileipä ja mätitahna maistuvat hyvältä tämän keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)