Sivut

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ruokaohje: Suppilovahverokeitto

ruokaresepti suppilovahverokeitto

Helposti tehtävä ja hyvänmakuinen keitto suppilovahveroista. Ruoka riittää pääruokana noin kolmelle ruokailijalle tai vastaavaan määrään syöntikertoja.


Raaka-aineet
vajaa litra tuoreita käsiteltyjä suppilovahveroita
1-2 sipulia
reilusti sipulinvartta
(valkosipulijauhe)
1 kanaliemikuutio
1 kasviliemikuutio
vähän rasvaa
8-9 dl vettä
2 dl ruokakermaa
3 palaa sulatejuustoa
1 rkl maizena-jauhetta

Valmistus 
Käytä suppilovahverot pannulla ja irrota niistä nestettä
leikkaa sipuli ja sipulinvarret, käytä sipuli kevyesti pannulla
lisää vähän rasvaa keittokattilan pohjalle
lisää aineet keittokattilaan (ei kerma ja sulatejuusto)
keitä 20 minuuttia keskiteholla
lisää sulatejuusto, maizena ja kerma
sekoita, hauduta hetki.


Tarjoilu
Tarjoile juustoisen ruisleivän kera.


ps. 
tänä vuonna suppilovahverokausi on jatkunut mukavasti marraskuulle koska lunta ei ole vielä satanut maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)