Sivut

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Ruokaohje: Porkkanasosekeitto

Ruokaresepti: Porkkanasosekeitto

Tässä porkkanakeitossa ei ole muita mausteita kuin raaka-aineiden omat vahvat aromit ja tippa oliiviöljyä. Keitosta tuli yllättävän maukasta. Keitto riittää pääruokana kahdelle. Osallistun tällä reseptillä ensimmäiseen hävikistä herkuksi toukokuun 2012 kampanjaan.

Raaka-aineet

500 g porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
6 dl vettä
1 dl kermaa
1 kasviliemikuutio
oliiviöljy
vähän suolaa

Valmistus

Viipaloi sipulit ja valkosipulit, kuori porkkanat ja viipaloi ne melko pieniksi.
Hauduta sipuleita ja porkkanoita hetki paistinpannulla oliiviöljytilkan kanssa.
Lisää kolmen litran kattilaan tilkka oliiviöljyä, 6 desiä vettä, liemikuutio ja porkkana-sipuliseos.
Keitä kunnes kaikki on kypsää.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja vähän suolaa, sekoita ja anna hautua hetki.

Tarjoilu

Tarjoile juustovoileivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)