Sivut

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Ruokaohje: 2x raparperipiirakka, jogurtti


Ruokaresepti: 2x raparperipiirakka jogurtilla ja ananaksella


Tässä kaksi raparperipiirakkaa jonka täytteenä on käytetty turkkilaista jogurttia. Olen korjaillut pohjana olleita ohjeita muun muassa vähärasvaisempaan ja vähäsokerisempaan muotoon. Molemmat on tehty 27.5 sentin lasiseen Pyrex-vuokaan. Näistä kahdesta pidin enemmän ensimmäisestä reseptistä, jonka pohja oli mukevan murea. Molemmat maistuvat parhaimmalta kylmänä ja ehkä jonkin vaniljalisäkkeen kanssa.

Jogurttinen raparperipiirakka ananaksella


Pohja
75 g voita
0.75 dl sokeria
1 muna (L)
2 dl grahamvehnäjauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja (speltti)
0.5-1 tl tl leivinjauhe

Marjatäyte
5 dl raparperia
3 ananaslohkoa
vähän ananasmehua

Jogurttiseos
0.5 dl hillosokeria
1 muna (L)
2 dl turkkilaista jogurttia (Valion 500 g turkkilainen jogurtti riittää kahteen piirakkaan)
2 tl vaniljasokeria

Valmistus
Laita uuni lämpenemään ja voi sulamaan.
Kuori raparperit pieniksi lohkoiksi (pituusuuntaan kahdesti ja pitkittäin 0.5-1.0 cm välein)
Pilko ananakset pieneksi ja lisää raparpereiden päälle ananasmehutilkan kanssa.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna  vatkaten. Lisää sekoitettu vehnäjauho, leivinjauhe ja sekoita. Lisää seos piirakkavuoan pohjalle ja tasoittele.

Sekoita Jogurttiseos valmiiksi ja lisää siihen raparpereiden ananasmehu.

Lisää marjatäyte vuokaan ja levitä tämän päälle jogurttiseos.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.


Pohjaa katselin tästä ohjeesta:
http://www.lindahls.fi/reseptit/leivonnaiset/jogurtti-marjapiirakka.aspx

Jogurttinen raparperipiirakka pikakaurahiutaleilla ja ananaksella


Pohja
75 g voita
0.75 dl sokeria
1 muna (L)
0.5 dl vehnäjauhoja (speltti)
0.5-1.0 tl leivinjauhe
4 dl Pikakaurahiutaleita (Myllyn Paras)

Marjatäyte
5 dl raparperia
3 ananaslohkoa
vähän ananasmehua

Jogurttiseos
0.5 dl hillosokeria
1 muna (L)
2 dl turkkilaista jogurttia (Valion 500 g turkkilainen jogurtti riittää kahteen piirakkaan)
2 tl vaniljasokeria

Valmistus
Laita uuni lämpenemään ja voi sulamaan.
Kuori raparperit pieniksi lohkoiksi (pituusuuntaan kahdesti ja pitkittäin 0.5-1.0 cm välein)
Pilko ananakset pieneksi ja lisää raparpereiden päälle ananasmehutilkan kanssa.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää sekoitettu vehnäjauho, leivinjauhe ja kaurahiutaleseos ja sekoita. Lisää seos piirakkavuoan pohjalle ja tasoittele.

Sekoita jogurttiseos valmiiksi ja lisää siihen raparpereiden ananasmehu.

Lisää marjatäyte vuokaan ja levitä tämän päälle jogurttiseos.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.


Pohjaa katselin tästä ohjeesta:
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/makeat_leivonnaiset/piirakat_ja_tortut/maistuvainen_mustikkatorttu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)