Sivut

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Ruokaohje: Mustikkakukko

Ruokaresepti: Mustikkarättänä


Tästä helppotekoisesta ruuasta tuli varsin hyvää.


Raaka-aineet
Kuori
75 g voi
0.75 dl sokeri
1 kananmuna
2.5-3 dl ruisjauho
1 tl leivinjauhe

Mustikat
4 dl - 1 l mustikoita
0.5 dl sokeri
0.5-1 rlk maissitärkkelys/perunajauho

Valmistus
Laita uuni 200 asteeseen ja sulata voi
Sekoita sulanut voi ja sokeri
Lisää kananmuna ja sekoita edelleen
Sekoita kuiva-aineet ja lisää seokseen
Sekoita taikinaa
Sekoita mustikat, sokeri ja maissitärkkelys varovasti esim. litran kannellisessa purkissa
Voitele pienen kulhon reunat voilla ja lisää taikinaa tasainen kerros reunoille käsin taputellen
Lisää mustikat
Lisää lastalla tai leveäteräisellä voiveitsellä taikinaa tasainen kerros mustikoiden päälle
Voitele voilla ja pistele muutamia reikiä
Paista uunissa noin 30 minuuttia.

Mustikkakukko

Mustikkakukko, raaka

Kuoritaikinan käyttö riippuu täysin astian koosta. Jos käytät isompaa astiaa, käytä ruistaikinaa vain kuorena ja lisää mustikoiden määrää. Tässä tuntui olevan vieläkin vähän liikaa sokeria ainakin suhteessa tähän marjamäärään. Tarjoile maidon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.


Ruokaohje perustuu eniten tähän:
http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/leivonnaiset_l_p/fi_FI/mustikkakukko/
tosin tarkistin Savon sanomien version ja oman perinneruokakirjaversion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)