Sivut

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ruokaohje: Mustikkapiirakka


Ruokaresepti: Mustikkapiirakka jogurtilla


Viimein on aika kesän ensimmäisen mustikkapiirakan. Pelastin pari litraa marjoja sateen keskeltä. Meilläpäin näyttäisi olevan vielä aika paljon raakaa marjaa harvojen kypsien seassa. Ruoka on tehty samantyyppiseen pohjaan kuin aikaisemmin postattu Raparperipiirakka. Piirakka valmistettu 27.5 sentin lasisessa Pyrex-vuoassa.

Pohja
75 g voita
0.75 dl sokeria
1 muna
1.5 dl grahamvehnäjauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl tl leivinjauhe

Täyteseos
0.5 dl hillosokeria
1 muna (L)
2 dl turkkilaista jogurttia (Valion 500 g turkkilainen jogurtti riittää kahteen piirakkaan)
(tietenkin voit käyttää jotain muuta maitopohjaista valmistetta jääkaapin tilanteen mukaan)
2 tl vaniljasokeria
1 rlk maizenaa tai perunajauhetta
5 dl tuoretta puhdistettua mustikkaa

Valmistus
Laita uuni lämpenemään ja voi sulamaan.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna ja vatkaa uudelleen.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sekoittaen rasva-sokeriseokseen.
Lisää taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle ja tasoittele.
Sekoita täyteseoksen ainekset keskenään ja lisää mustikat siihen, sekoita.
Levitä täyteseos piirakkapohjan päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Leivinpaperin käyttö suojelisi uunia jos sattuisi poksahtavan sorttisia mustikoita.





3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)