Sivut

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ruokaohje: Porkkanapihvi

ruokaresepti porkkanapihvi

Tämä porkkanainen pihvi  tarjoaa mukavan kevyenporkkanaisen makuelämyksen. Taikina raskaampaa kuin jälkiruokaletuissa ja pysyy hyvin kasassa pannulla.

Raaka-aineet

1 dl korppujauho
1 dl kerma ja 1 dl maito
2 munaa
4 rlk vehnäjauho
3 rlk oliiviöljy
0.5 tl suola 
4 dl porkkanaraastetta (3 porkkanaa)

Valmistus 

Sekoita korppujauho, maito-kerma ja munat, vehnäjauho, oliiviöljy ja suola. 
Anna turvota hetki. Raasta porkkanaraaste hienoimmalla terällä ja lisää se seokseen, sekoita.
Lisää pannulle oliiviöljyä tai voita. Nosta kuumalle pannulle ruokalusikallinen seosta paksuksi pihviksi.
Yhteen pannuun mahtuu neljä pyöreää pihviä. Paista molemmilta puolilta keskilämmöllä kunnes pihvion kypsä ja kaunis väriltään.

Tarjoilu

Letut maistuivat yllättävän hyvältä suolakurkkujen ja hapankaalin kanssa.
Tämä ohje on vähän muokattu versio Tammen uusi keittokirja 4.p. 1999 sivulla 171 olevasta reseptistä "Porkkanapihvit".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)