Sivut

torstai 5. toukokuuta 2011

Ruokaohje: Riisinen Chili con Carne 5+1 chili

Chili con carne

Raaka-aineet:
1 purkki papuja tomaattikastikkeessa (Rainbow)
1 purkki Kidneypapuja (Rainbow)
400 g jauhelihaa, naudanjauheliha tässä ruuassa hyvää mutta nyt käytin Citymarketin 0.99 e tarjousjauhelihaa
2 desiä riisiä
0.5 pussi herne-maissi-paprika
2 isoa sipulia
6-10 valkosipulikynttä
1 kasvisliemikuutio, soija, sambal oelek, Aroi Thai valkosipulichili ja muut mausteet
Koko padalliselle tulee hintaa alle kolme euroa (4-5 annosta). Erinomaisen täyttävä ja riittoisa ruoka.


Valmistus:
Käytä pieniksi pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet kevyesti pannulla.
Ruskista jauheliha. Mausta parilla chilijauheella, pippuriseoksella ja anna maun vetäytyä hetki. Lisää sipuliseos ja sekoita.
Ota hyvä haudutuspata (esim Arabia Kokki 2.25l mustakylkinen)
Pohjalle hiven öljyä.
Lisää pavut (kidneyt huuhdeltuna, tomaattipavut kastikkeineen), riisi, herne-maissi-paprika, jauhelihaseos, mausteet (soijakastike 0.5 dl, Aroin chilikastike, Sambal Oelek, muut chilikastikkeet *), 1 kasvisliemikuutio, valkosipulijauhe, paprikajauhe ja kuivat chilijauheet maun mukaan.
Sekoita ainesosat. Lisää vettä tarpeen mukaan.
Hauduta hellalla kiehauttamisen jälkeen 30 minuuttia miedolla lämmöllä.
Sekoita välillä maku tarkistaen ja chiliä ja vettä lisäten.



Tarjoilu:
Lautasen pohjalle kuivaa ruisleipää
Muutama juustosiivu
Salaattiaineksia
Mausta chilillä makusi mukaan.


In English: Chili con Carne with rice and added chili

* Tässä käytin La Costenan Salsa de Chile Chipotle -kastiketta. Käytä chilejä makusi ja kaapin valikoiman  mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)