Sivut

maanantai 9. toukokuuta 2011

Ruokaohje: Makkarakeitto + chili

Chilinen ja mausteinen makkarakeitto





Raaka-aineet


8 perunaa
1 iso sipuli
1 pussi keittojuureksia (Apetit)
1 pussi nakkeja, makkaraa 300 g tai kinkkusuikaleita
1.5 l vettä
Mausteet:
1 kasvisliemikuutio
2 lihaliemikuutio
Aroi Thai valkosipulichili-kastike, Sambal Oelek-kastike, loraus makeahkoa tomaattikastiketta
Valkosipulijauhe, paprikajauhe, pippurisekoitusjauhe.
(3-4 valkosipulikynttä pieneksi pilkottuna)
Kattila 3 l


Valmistus


Kuori ja paloittele perunat
Kuori ja viipaloi sipuli.
Lisää kattilan pohjalle pieni loraus öljyä
Lisää vesi
Lisää perunat, sipulit ja keittojuurekset
Lisää mausteet
Keitä kunnes ainesosat valmiita
Lisää loppuvaiheessa nakit, makkara tai kinkkusuikaleet
(pari pekoniviipaletta terästäisi makua)


Tarjoilu


Lautasen pohjalle kuivaa ruisleipää ja juustoa
(jalapenoviipaleita keiton päälle jos niistä pidät)
Ruualle tulee hintaa alle kolme euroa ja riittää vähintään neljälle.


In english: Sausage soup with chili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)