perjantai 25. marraskuuta 2011

Ruokaohje: Suppilovahverokeitto kuivatuista sienistä

ruokaresepti suppilovahverokeitto kuivatuista sienistä

Helppo ja maukas keitto kuivatuista suppilovahveroista. Ruoka riittää pääruokana noin kahdelle ruokailijalle tai syöntikertaan. Reseptissä hivenen italialaistyylisiä vivahteita. Katso myös myöhemmin kirjoitetut vastaavanlaiset ruokaohjeet.


Raaka-aineet
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
sipuli, punasipuli
valkosipulijauhe
1.5 kanaliemikuutio
vähän oliiviöljyä
6 dl vettä
1 tl mausteyrttiseosta (basilika, oregano jne.)
2 rkl tomaattikastiketta
2 dl ruokakermaa
1 rkl maizena-jauhetta

Valmistus 
Liota kuivattuja suppilovahveroita noin puoli tuntia vedessä
leikkaa ja kuutioi sipulit ja valkosipuli, käytä sipulit kevyesti pannulla (rasva oliiviöljyä) 
lisää vähän oliiviöljyä keittokattilan pohjalle
lisää aineet keittokattilaan (ei kerma, maizena)
keitä 20 minuuttia keskiteholla
lisää tomaattikastike, maizena ja kerma
sekoita ja hauduta hetki.





Tarjoilu
Tarjoile juustoisen ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)