maanantai 5. maaliskuuta 2012

Jyväskylä: Banthai Deli: Thai-Buffet

Banthai deli seisova pöytä

Jyväskylän Forumin ulkoseinustalla, Asemakadulla, sijaitseva Banthai Deli tarjoilee lounas-buffettia kello 16.00 saakka joka viikonpäivä. Ravintola sijaitsee enimmäkseen kellaritasolla ja ulkoikkunat ovat katutasolla. Ravintola on sisustettu eksoottisesti suomalaissilmiin. Pöydät ja tuolit mukavantuntuista tummaa kokopuuta, bambuisilla väliseinillä on onnistuneesti tuotu tilaa jakava ratkaisu. Osa paikoista isohkoissa pöydissä ja osa neljänistuttavissa looseissa. Ravintolan seinät olisi voinut koristaa jollakin muulla kuin nyt käytetyllä hivenen halvahkolla perusratkaisulla ja vihreällä maalikerroksella. 9.7 euron arvoiseen lounas-buffettiin kuuluu kahdeksan erilaista lämmintä ruokaa, yksi riisi, yksi friteeraus ja keitto. Lisäksi pienehkö salaattiosuus ja normaalit juomat vesi ja kahvi. 
Kalakeitto oli luokitettu asteikolle kolme (tulinen) ja sitä se myös oli. Siinä oli myös tuttu häivähdys karvasta ja öljyistä joka ei kuulu ihan lempimakuihini. Riisi oli jasmiiniriisiä ja mukavan makuista kuten saattoi olettaa. Kanafriteeraukset olivat täällä huomattavasti parempia kuin Banthain puolella. Ne olivat rapeita, hyvän lihaisia ja maultaan miellyttäviä. Lämpimät ruuat olivat vahvuudeltaan 1-3. Niiden yhdistely kuitenkin sekoitti makuaistit (vaikka join vettä annosten välissä) siten että kaikkien ruokien mauksi tuli melko miellyttävän chilinen perusmaku josta ei juuri enään erottanut muita makuvivahteita. Joku toinen olisi voinut luokitella annokset tällöin liian vahvoiksi. Parhaiten jäivät mieleen positiivisen yllätyksen tuonut kasvikset chilikastikkeessa (tulisuus 3) ja makaronimaisen valjuiksi jääneet nuudelit (tulisuus 1). Toba-merkkinen chilisoijakastike oli miellyttävä uusi tuttavuus.

Ravintola tarjoaa thairuokakokemuksen Jyväskylän keskustassa. Tällä hetkellä Jyväskyläsä on neljä thai-ravintolaa joista kolme ydinkeskustassa, joten miellyttävää valinnanvaraa riittää. 

Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 73/100
Hinta: 71/100
Ruoka, ulkonäkö: 73/100
Ruoka, maku: 76/100
Kokonaispisteet: 76/100
Osoite Asemakatu 5 
Linkki:
http://www.banthaideli.fi/

2 kommenttia:

  1. Kiitti naistenpäivän toivotuksista :)
    Kertaakaan en ole käynyt näissä Banthai-ravintoloissa, kumpaa suosittelisit ennemmin, tätä vai Genghiskhanin buffettia? Vai onko ne edes vertailukelpoisia keskenään..?

    VastaaPoista
  2. muangthai oli hyvin positiivinen kokemus
    siitä olen tehnyt blogauksen

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)