perjantai 13. huhtikuuta 2012

Vaajakoski: Naissaaren Kahvihuone: Lounas 1

Lounas /seisova pöytä vaajakoski

Jyväskylän Vaajakosken Naissaaressa sijaitsevassa Naissaaren Kahvihuoneessa, joka on päätien varrella noin puoli kilometriä ennen Vaajakosken liikenneympyrää koin tällä lounaskerralla juuri sellaisen kokemuksen joita haen. Etsin tietoisesti Jyväskylästä sellaisia itselleni tuntemattomia paikkoja, jotka tarjoavat erinomaisen hinta-laatusuhteen lounaalle ja tällä kertaa sellaisen sain. Naissaaren kahvi- ja juhlahuone on vanhaan maalaistaloon/kartanotyyyppiseen tilaan sijoittuva kahvila/juhlatila/lounaspaikka. Tila on sisältä yllättävän iso ja kauniisti sisustettu. Kahvihetkeä varten on varattu iso tila ja lounasruokailijoille toinen. Kahvihuoneen puoli myy herkullisen näköisiä luomuksia.

 Suppilovahveropiirakka näytti hyvältä :)
Paikassa tarjotaan lounaita kolmessa eri hintaluokassa. Näitä ovat keitto, tukevampi lounas (9 e) ja viikon erikoinen (12,70 e). Otin lounaaksi keiton, joka ruokajuomien, leipien, salaatin, kahvin ja jälkiruuan kanssa maksoi 7 euroa. Salaattipöytä olisi voinut olla laajempikin mutta se oli hyvin tehty. Vihersalaatti oli hyvää, suolakurkut mukava lisä lounaspöytään. Paprika-tomaatti-salaatti oli erinomaista maultaan.
Leipäpöydässä oli esillä useita erilaisia ruisleipiä. Kuvassa edessä on Kahvihuoneen omaa paikan päällä leivottua saaristolaisleipää. Se oli maultaan hämmentävän hyvää. Leivän maussa oli reilusti siirappia ja rouheista suutuntumaa sai taas erilaisista jyvistä.
Ensimmäistä kertaa vuosiin sorruin makaronipohjaiseen salaattiin, johon oli syynä salaatti-ja leipäpöydän antamat kokemukset. Vihreät osat olivatkin yrttejä eivätkä sinihomejuustoa. Makaroni olikin pöydän ainoa pettymys.
Päivän keittona oli Bratwurstkeittoa Roinilan makkaroista. Keitto oli erittäin hyvää maultaan ja siinä yhdistyivät todella kypsiksi keitetyt perunat, porkkana, hapankaali ja bratwurstit. Niiden aromi kevyesti mausteinen ja yllättävän runsas, mikä sopi erinomaisesti keiton luonteeseen. Hapankaali antoi miellyttävän maun keiton liemeen, joka usein on heikoin kohta lounaskeitoissa. Tässä paikassa keiton saa keittoastiasta, muut annokset tarjoillaan pöytään.
Paikan sisustus oli talon vanhaan tyyliin sopiva. Olin paikan ainoa asiakas, joten tilaa riitti. Penkeillä oli mukava istua.
Syömätön kakku odottaa ottajaansa kello 11.30 tavallisena arkipäivänä. Kyllä tätä olisi makunsa puolesta muillekin kelvannut maistatella.
 Nam nam, seitsemän euron lounaan kanssa vielä jälkiruoka. Tätä ei usein satu.
Pisteissä on kenties ensimmäisen käyntikerran ja täydellisen oman ruokarauhan aiheuttamaa innoitusta mutta tulen mitä luultavimmin tekemään tästä paikasta useamman arvion :) Paras ensivaikutelma lounasravintolasta todella pitkään aikaan. Muuten Pandan tehtaanmyymälä sijaitsee paikan valittömässä läheisyydessä.

Ravintolatyyppi: Lounas/Kahvihuone
Viihtyisyys: 94/100 (olin päivän ensimmäinen lounasruokailija ja ainoa henkilö paikalla koko lounaani ajan)
Hinta: 85/100
Ruoka, ulkonäkö: 85/100
Ruoka, maku: 86/100
Kokonaispisteet: 86/100
Osoite: Naissaarentie 2, 40800 Jyväskylä
Linkki: http://www.naissaarenkahvihuone.fi/

6 kommenttia:

 1. ohoo, onpa Vaajakoskella herkullista ja makeaa

  VastaaPoista
 2. vaajakoski löytyi, mukana
  jst.samui@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Voi mitä munkkeja ja kakkuja ja piirakoita, nam! Muistelen, että joku muukin on tuota paikkaa kehunut. Jos vain kesän lomareissulla aikaa riittää, niin täytyypä käydä Kahvihuoneella piipahtamassa - ja siellä Pandalassa luonnollisesti kans! Pääsiäispyhinä taas huristeltiin mennen tullen tehtaanmyymälän ohi, mutta eihän silloin tietenkään mikään paikka auki ollut, pöh.

  (Ja mukana siis myös arvonnassa numero kolme, lakun kuvat silmissä kiiluen. : )

  VastaaPoista
 4. Hetkonen, tuollako saa siis myös lounasta? Tämähän mielenkiintoista. Kuten jo aikaisemmin taisin mainita, työpaikkani sijaitsee muutaman sadan metrin päässä kahvilasta. Enkä ole tiennyt tuosta ollenkaan! Vahinko täytynee korjata pikimmiten, paikan tarjonta näytti tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 5. Yllätys oli tosiaan se, että tuossa kahvilassa saa lounastakin. Muutoinhan tuo onkin jo itsessään ihana paikka sijainniltaan ja tyyliltään. Kakut j amunkit näytti hyviltä.

  VastaaPoista
 6. Vaajakoski sana täältä löytyi mutta löytyi myös tosi ihanan näköistä jälkiruokaa, nam nam, terveisin paikiv(at)hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)