maanantai 30. heinäkuuta 2012

Jyväskylä: Ravintola Idea: Lounas


Ravintola Lutakko


Idea on restonomiopiskelijoiden harjoitteluravintola Jyväskylän Lutakossa. Paikka on helppo löytää, löydä vain vanha tehdaspiippu, niin olet perillä. Alue on hyvin tiiviisti rakennettu mutta yllättäen alueella oli arkipäivänä reilusti parkkitilaa, tilanne voi olla kovin kovin toisenlainen messupäivinä :) Ravintola on rakennettu vanhaan tehdasrakennukseen ja näin yksi harvoista punatiiliravintoloista Jyväskylässä. Valitettavasti sisällä punatiiliä on kätketty liikaa ja ravintola on saanut päälleen kuorrutteen jota se ei olisi tarvinnut. Suorakulmaiseen tilaan sijoitettu ravintola on melko viihtyisä joskin omaa rauhallisempaa soppea voi olla vaikeampi löytää. Paikka tarjoaa yleensä kolmea eri lounasvaihtoehtoa kahdessa eri hintaluokassa. Otin paikan halvemman lounaan, joka maksoi 7.5 euroa sisältäen ruokajuomat, salaatin, leipäpöydän ja kahvin *.

Salaattipöytä oli hyvin pieni sisältäen vain kaksi salaattia. Vihersalaatti oli hyvää samoin kuin porkkanainen juuressalaatti. Leipäpöytä oli liian pieni ja siinä oli vain kaksi leipävaihtoehtoa, tumma ja vaalea. Pääruoka tarjoillaan pöytään ja oli tällä kertaa Lindströmin pihvi, piparjuurikastiketta ja perunasosetta. Olen seurannut paikan ruokalistaa jo pitkän aikaa ja se tuntuu pyörivän vähän liikaa samojen annoksien kimpussa. Chili con carne toistuu liian usein ruokalistalla mutta toisaalta hyvää keittoa en ole huomannut tarjottavan. Annoskoko oli siinä ja siinä oliko se liian pieni, jos salaatti- ja leipäpöytä olisi ollut suurempi, niin annoskoko olisi ollut riittävä, nyt kallistuin sille toiselle puolelle. Lindströmin pihvi oli mehevä mutta maultaan liian niukka, piparjuurikastike hivenen liian mieto, tosin ketään ärsyttämätön.

Koska paikka on opiskelijaravintola suhtaudun tähän tulevaisuuden lupauksien kouluttamiseen vakavasti ja vähennän ankaralla kädellä pisteitä liian pienen salaattipöydän ja leipäpöydän vuoksi. Koulussa opitut mallit voivat vaikuttaa vastaavien pöytien kokoon myös koulun ulkopuolella, mikä olisi huonompi juttu. Toisin sanoen koska uskon että tämä malli tulee ylhäältä, laitan tämänkin opettajien vastuulle, en opiskelijoiden. Toisaalta en myöskään halua jäädä lounaalla nälkäiseksi, josta vältyin vain ottamalla santsiannoksen salaattia.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola/opiskeluravintola
Viihtyisyys: 75/100 (yleensä annan punatiiliravintoloille automaattisesti noin 90 pojoa)
Hinta: 70/100
Ruoka, ulkonäkö: 79/100
Ruoka, maku: 70/100
Kokonaispisteet: 64/100 (nälkäisyysvähennys)
Osoite: Piippukatu 3, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.jamk.fi/yleisolle/ravintolaidea/lounaslista

* käynti toukokuu 2012

1 kommentti:

  1. pieni, mutta herkullinen annos. mukava että olet syönyt muutakin kuin lusikkaruokaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)