lauantai 28. toukokuuta 2011

Jyväskylä: Lounasravintola Papa´s: Chili Con Carne

Papas Chili con carne (paikka lopettanut tai tauolla)

Jyväskylän Seppälässä Tokmannin talossa oleva Lounasravintola Papa´s on on jo kymmenennen arvioinnin kohteena. Tämä päättää samalla ravintolakritiikin sarjan, sillä paikan lounaspassi on nyt täynnä ja ilmainen lounas nautittu. Tällä kertaa otin ruuakseni Chili Con Carnen, joka juomien (kahvi, maito) ja salaatin/leipien kanssa maksoi 8 e. Olen aikaisemmin arvioinut paikan sisustuksen, joten jätän sen tällä kertaa väliin.

Salaattipöytä oli jälleen monipuolinen. Vakiosalaatit kuten porkkanaraaste, tomaatit ja vihersalaatti ovat aina hyvälaatuisia. Punasipuli-feta-tumma oliivi -salaatti oli erinomaisen hyvää mutta varsin raskasta varsinkin kun siinä oli kaiken muun raskaan ohessa lisättyä öljyä.

Pääruokapöydästa Chili Con Carne jäi vähän vaisuksi. Sen raaka-aineet erinomaisia laadultaan. Liha rasvatonta ja kalvotonta kokolihaa, ruuan rakenne, ulkonäkö ja sakeus kohdallaan mutta ruuasta puuttui makua. Tälläisenaan ihan syötävää mutta ruoka ei pelota luotaan pois vähämausteisen ruuan ystäviä mutta toisaalta vieroittaa kyllä luotaan tulisemman ruuan ystäviä. Oma keinoni lisätä riisi Chili Con Carnen sekaan parantaa myös ruuan kokonaismakua. Nyt riisi jäi vähän vaisuksi, vaisunmakuisen chiliruuan taustalla. Kasvislisäke oli liian työstetty. Pelkät höyrytetyt kasvikset olisivat riittäneet, nyt kasvisten maku ei tullut niin hyvin esiin. Lisäketarjoillut jauhelihapihvit herkkusienikastikkeessa olivat myös vähän vaisuja ja teollisia. 
Lounaan päätti kupillinen kahvia (Presidentti) ja keksi (Domino). Tämänkertainen keittoa kalliimpi ruokavaihtoehto ei noussut niin vahvaksi kokemukseksi kuin paikan erinomaiset keitot. Tälläkin kertaa tarjolla olisi ollut erinomaista borssikeittoa. Kiitän paikkaa sen tarjoamista ruokailukokemuksista ja siirryn seuraavaan kohteeseen.

Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 100/100 (10:s leima, ilmainen ruoka)
Ruoka, ulkonäkö: 80/100
Ruoka, maku: 74/100
Kokonaispisteet: 75/100
Osoite: Sorastajantie 1, Seppälä
Linkki: http://www.ravintola-papas.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)