tiistai 3. toukokuuta 2011

Jyväskylä: Ravintola Shalimar: Beef Madras

Shalimar lounasJyväskylän matkakeskuksessa sijaitseva Ravintola Shalimar on tarjonnut Intialaista ruokaa jo vuosikaudet Keski-Suomalaisille kuluttajille. Ravintola on viihtyisästi sisustettu. Yksi seinä on tiiltä ja toinen siihen väriin sopivasti sävytetyn punainen. Tuolit istuvat linjaan olemalla punaisella päällystettyjä. Lattia on kaunista kiveä, joka sopii hyvin yhteen puupöytien kanssa. Kun sisälle astuu on vaikea uskoa olevansa niinkin julkisella paikalla kuin matkakeskuksessa, hampurilaispaikan ja R-kioskin vieressä. Vain satunnaiset kuulutukset häiritsevät lounastajan onnea. Tosin melko harvoin nekin.

Shalimar on ravintola jossa kannattaa käydä erityisesti lounasaikaan (verkkosivut hyvät, tarkista lounasvaihtoehdot). Paikka on silloin kyllä hyvin suosittu ja usein varsin täynnä (ehkä 13.00 alkaen hiljaisempaa) mutta lounasajan lounashinnat ovat erittäin lompakkoystävällisia. Huomaa: ruoka on maustettu 2/5 chiliasteikolla. Voit pyytää vahvemman chilin myös lounasruokaan. Muista myös ottaa naan-leipää. Se on tuoretta, vastapaistettua ja hämmästyttävän hyvää. Puolikkaalle leivälle tulee hintaa 1 euro. Otin arkilounaakseni Beef Madrasin, joka veden ja kahvin kanssa maksoi 8 e (+ leipä).
Monista muista ravintoloista poiketen Shalimar tarjoilee ruokansa lokeroidulta peltilautaselta. Vaihtelua sekin mutta pitäisin enemmän perinteisen lautasen tai ainakin perinteisten lautasmateriaalien neutraalista linjasta. Yhdessä lohkossa on vihersalaattia, joka on aika monina päivinä samaa. Tänään salaatinkastike oli kivan raikas ja mausteinen. Toisella lohkolla on jugurttia, joka yleensä ei ole kovin mausteista. Kolmannella lohkolla riisiä (basmati, pitkäjyväinen, oranssit jyvät värjätty elintarvikevärillä). Neljännellä lohkolla pääannos, liha, kala tai kasvis. Beef Madras oli naudanlihaa inkivääri-valkosipuli ja tomaattikastikkeessa. Liha oli maultaan hyvää ja hyvin tehty mutta olisi pitänyt pyytää annos vahvemmalla chilillä. Nyt lihassa oli hienoista ärhäkkyyttä mutta muu ateria oli niin kevyesti mausteinen että annos ei vielä puraissut. Täällä ateria on yleensä aika raskas, kenties pitäisi kokeilla myös kasvisruokia.

Oman muistikuvani mukaan paikka käyttää pääasiallisesti tätä riisilajiketta. Olisi myönteistä vaihtelua jos riiseissä olisi vaihtelua kuten asiakas voisi valita annokseensa esimerkiksi kolmen eri riisilajikkeen välillä. Tarjoilijatar oli äärimmäisen työllistetty mutta hämmästyttävän pirtsakka ja eloisan terhakka.

On hienoa että Jyväskylän kokoisessa paikassa Intialainen ravintola menestyy ja voi hyvin. Tätä voi suositella myös ohikulkeville matkustajille, sillä paikka on helppo löytää.

Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 70-83/100
Hinta: 85/100
Ruoka, ulkonäkö: 85/100
Ruoka, maku: 82/100
Kokonaispisteet: 83/100

Osoite: Hannikaisenkatu 20, matkakeskus
Linkki: http://www.ravintolashalimar.fi/
https://www.facebook.com/pages/Ravintola-Shalimar/114904588524455

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti pian testaat nepalilaisen niin tiedetään kannattaakohan siellä käyä.

  VastaaPoista
 2. Olen käynyt ja blogannut kahdesti.

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla ainoa Jyskyn paikka Haraldin lisäksi missä olen käynyt. Pari vuotta sitten olin parin viikon työkeikalla Äänekoskella ja yhtenä iltana oli pakko saada jotain mustapippuria tulisempaa...ja Vindaloo-lammas täytti toiveet.

  VastaaPoista
 4. täällähän saa oman tulisuusasteen ruokaan kun vain muistaa mainita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)