tiistai 30. elokuuta 2011

Ruokaohje: Nakki-sienirulla

Ruokaresepti Nakki-sienirulla

Helppo uunissa paistettu munakasrulla sienistä ja nakeista. Tässä on käytetty vaaleaorakkaita. Ruoka riittää kahdelle pääruuaksi, tai kahteen syöntikertaan.

Raaka-aineet
4 dl maitoa
4 munaa
0.75 dl korppujauhoja
2 rkl maizenaa (korppujauhot ja maizenan voi korvata vehnäjauhoilla)
Reilu 0.5 l raakoja, pilkottuja sieniä
1 sipuli
2 valkosipulikynttä
5 kpl nakkeja
suolaa
paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, vihreitä kuivattuja yrttejä
juustoa.

Valmistus 
Sekoita maito, korppujauhot, maizena, munat ja mausteet. Anna turvota
käytä sienet pannulla ja poista niistä vähän vettä
lisää hienonnetut sipulit
lisää pienityt nakit, paista hetki
kaada munaseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
lisää sieni, nakki ja sipuliseos
lisää juustoa näiden päälle
paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Tarjoilu
Kääri levy rullalle ja leikkaa parinsentin levyisiksi paloiksi.
Tarjoile haluamiasi lisäkekasvisten kera. Munakasrulla tuntui maistuvan kylmänä vielä paremmalta.

Ruokaohje on jonkin verran muokattu versio Irma Järvisen teoksesta "Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut", ohjeesta sivulla 306.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)