keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Jyväskylä: Muang Thai Ravintola: Lounas 1

Muang thai seisova pöytä

Jyväskylään on tänä syksynä avattu jälleen uusi Thai-ravintola. Se sijaitsee aivan ydinkeskustan torikeskuksessa. Ravintolan tilat on uusittu edellisen ravintolan jälkeen. Sisustus on yksinkertainen ja siisti, tosin Banthai ja Aroi Dee Thai ovat paljon eksoottisemmin sisustettu suomalaissilmin katsottuna. Istumapaikkoja on asiakkaan valittavaksi hyvin erilaisia. Osa niistä loosityyppisiä, osa sijoittuen ikkunaseinälle ja osa lattiatasolle.

Otin tällä kertaa arvioitavakseni seisovan pöydän lounaan, joka salaatin ja kahvin kanssa maksoi 9.7 euroa.
Alkuruuaksi oli tarjolla erilaisia susheja (thai-ravintolassa), soijaa ja wasabia. Noria niissä oli käytetty melko vähän. Soija ravintolahenkilökunnan mukaan sushi-soijaa, sen ollessa maultaan erinomaisen rikasta ja vivahteikasta. Maku muistutti kyllä melko paljon Kikkomania. Wasabi erittäin hyvää. Sen aromit olivat päälletunkevan ihastuttavia.

Alkuruuaksi oli myös tulista katkarapukeittoa. Se oli maultaan pehmeää ja aavistuksen tulista.
Pääruuaksi oli tarjolla kuusi erilaista lämminruokavaihtoehtoa, kahdenlaisia friteerauksia ja kahdenlaista riisiä. Ruuat olivat maultaan joko hyviä tai erinomaisia. Kanafriteeraukset erittäin onnistuneita. Pääruuista parhaan vaikutuksen tekivät tulinen nauta-kasvis -seos ja paistetut nuudelit, joissa oli mung-pavun ituja. Nuudelit täyteläisen makuisia ja annoksen maku hämmentävän hyvä. Toinen tarjoilluista riiseistä se tyypillinen jasmiiniriisi ja toinen hivenen erikoisempi sekoitus viiliriisiä ja tavanomaisempaa riisiä.
Jälkiruoaksi oli tarjolla kahvia, joka ei ollut aivan samalla tasolla kuin muu ravintolan anti.

Muang Thai onnistui tarjoamaan hivenen kalliin lounashinnan korvaukseksi paljon vastinetta. Paikan ruuat ovat  vain liian hyviä jokapäiväiseen lounasvierailuun. Seisovan pöydän lajien runsaus ja ruuan maittavuus houkuttelee syömään aivan liikaa. Työteho iltapäivällä saattaa laskea radikaalisti, mikäli täällä käy tankkaamassa :) Paikan sijainti Torikeskuksessa ei mahdollista samanlaista rauhallista ilmapiiriä kuten esimerkiksi Banthain tilat. Ensivaikutelma paikasta oli hyvin positiivinen ja tulen palaamaan tänne toistekin.

Ravintolan verkkosivut silmää miellyttävät, tosin niissä ei tällä hetkellä ole mainintaa lounasajan tarjoilusta. Olisi kenties myös hyvä jos tarjolla olisi kevyempi lounasvaihtoehto, esimerkiksi päivän keitto ja kolme sushipalaa hivenen halvempaan hintaan.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 72/100
Hinta: 82/100
Ruoka, ulkonäkö: 80/100
Ruoka, maku: 85
/100
Kokonaispisteet: 85/100
Osoite: Torikeskus 2 krs.
Linkki:http://www.muangthai.fi/muang-thai
Linkki sushin saloihin
http://www.nicehouse.fi/keittio/reseptit/sushi/sushi.htm
http://www.kikkoman.fi/sushikoulu/sushi/?gclid=CLjFl5zA_KwCFSZ0mAoda2dbSg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)