maanantai 11. kesäkuuta 2012

5x Arla raejuusto


Tuotetesti: Arla raejuustot

Sain testiini yleisimmät Arlan raejuustot. Raejuusto, kuka niitä nyt testaisi? Raejuusto on mainiota keventäjän ruokaa. Niiden mauissa on omat eroavaisuutensa ja omat käyttötarkoituksensa.Keso fetaoliivi raejuusto 250 g


250 gramman raejuusto sisältää sekoituksen fetajuustotyyppistä juustosta (8%) ja oliiveista (2%). Raejuuston ulkonäkö miellyttävä, hyvin vähänesteinen. Oliivien, joista olin maistavinani sekä mustat että vihreät oliivit, lisäksi fetajuuston maku on selkeä. Jälkimaku selkeästi pidempi kuin maustamattomassa raejuustossa. Tuote sopii ehkä hyvin salaatteihin. Sadassa grammassa on 100 kcal, rasvaa 5.0 g ja suolaa 1.4 g. Melko vähällä lisäyksellä kcal-määrään on mukaan saatu paljon lisämakua.


Keso grillattu paprika 250 g


Tässä raejuustossa on käytetty 12 % grillattua paprikaa. Se näkyy selkeästi sekä maussa että ulkonäössä. Tuote on väriltään hennon punertava. Raejuuston maussa paprikan voi erottaa ehkä liiankin selkeästi. Grillatun paprikan maku melko vahva. Raejuusto sopii ehkä jonkinlaisiin salaatteihin, tälläisenaan vähän liian vahvaa suoraan purkista lusikoitavaksi. Sadassa grammassa 90 kcal, rasvaa 2.0 g ja suolaa 0.8 g.


Arla raejuusto 200 g


Arlan perinteinen raejuusto on suutuntumaltaan hyvää, napsahtelevaa. Rasiassa sekä pienempää että isompaa murua. Melko vähäinen nestepitoisuus.Olen maistavinani aavistuksen uunijuustoista makua. Jälkimaku miellyttävän pehmeä. Sadassa grammassa on 90 kcal ja rasvaa 2.0 g, suolaa 0.8 g.


Keso maustamaton raejuusto 450 g 1.5 %


Keso raejuustoa 1.5 % saa 200 ja 450 gramman pakkauksessa. 450 gramman pakkauksen kilohinta kukkaroa miellyttävän alhainen 4.99 euroa kilolta (Prismassa). Suutuntuma on miellyttävän napakka. Raejuusto maultaan hyvää erinomaista tosin aavistuksen suolaista. Raejuuston nesteen määrä sopiva. Sadassa grammassa on 70 kcal ja suolaa käytetty 0.9 %. Tuotteen hinta-laatu -suhde erinomainen. Tosi hyvä raejuusto sellaisenaan purkin suusta syöville keventäjille tai maultaan neutraali raejuusto erilaisiin salaatteihin.

Tulen tulevaisuudessa testaamaan lisää raejuustoja myös kirjallisesti. Silloin kun ryhdyin aktiivisemmin kiinnostumaan ruokavalioni keveydestä testasin suuren joukon näitä läpi. Silloin pääraejuustokseni valikoitui Keson maustamaton raejuusto 450 gramman purkissa. Sen etuina on jatkuvasti edullinen hinta ja hyvä maku.


Arla raejuusto 400 g 0,3 % INTO vähälaktoosinen


Tässä raejuustossa on hyvin vähän rasvaa ja se on myös vähälaktoosinen tuote. Sadassa grammassa on 70 kcal, hiilihydraatteja 2,0 g, sokereita 2,0 g, rasvaa 0,3 g ja suolaa 0.7 g. Purkki sisältää erikokoista raejuustomurua ja sen nestepitoisuus sopiva. Raejuusto maultaan erinomaisen neutraalia, hivenen hampaissa narskuvaa ja vähäsuolaista. Minun makuuni kuitenkin vähän liian mautonta.Linkki: http://www.arlaingman.fi/tuotteet/juustot/


Tämä blogikirjoitus on sponssi, tuettu.2 kommenttia:

  1. Mielestäni tuo Arlan Keso raejuusto on yhdessä esimerkiksi X-tran ja Lidlin (Saksassa valmistettu) raejuustojen kanssa aivan omaa luokkaansa verrattuna perinteisiin suomalaisiin raejuustoihin. Kotimaiset raejuustot ovat omaan makuuni turhan kuivia.

    VastaaPoista
  2. Testasin ne kyllä melko hyvin läpi mutta ehkä vielä teen laajan kirjallisen katsauksen suomen raejuustoista :) :)
    Lidlillä oli pari ihan kivaa mutta joku taisi olla vähän hapahko.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)