perjantai 1. kesäkuuta 2012

Tuotetesti: Arla Ingman jogurtti


Tässä tuotetestissä sain haltuuni suuren joukon Arla Ingmanin jogurtteja, joista tässä postauksessa käsittelen sarjoja Rasvaton ja Ihana. Seuraavassa postauksessa sarja Luonto + ja arvonta.


Arla Ingman rasvaton


Rasvaton tuotesarja on Arlan vähäkalorisimmasta päästä. Näissä jogurteissa on kilokaloreita vain 40 sataa grammaa kohden. Niiden hintakin on miellyttävän kuluttajaystävällinen (noin 1.39 e kilolta). Jogurtin suurkuluttajana mielestäni tämä tämä sarja yhdistää erinomaisesti keveyden, maun ja hinnan.


Arla Ingman rasvaton vadelma-vaniljajogurtti 200 g

Arlan hienoon rasvaton tuotesarjaan kuuluva vadelma-vaniljajogurtti on saatavilla vain 200 gramman pakkauksessa. Tuotteessa per 100 g on vain 40 kcal, rasvaa 0.1 g ja sokeria 6.5g. Tämä tekee tuotteesta todellisen keventäjän unelman. Sokeri on korvattu osin aspartaamilla, joka ei minua ainakaan häiritse. Tuotteessa 5% vadelmaa. Jogurtin maku kevyt, vadelmainen mutta hieman niukka. Jogurtti mukavan juoksevaa.


Arla Ingman rasvaton Mango-sitrusjogurtti 200 g

Tämäkin tuote on saatavilla vain kahdensadan gramman paketissa. Kilokalorit ja muut samat kuin muilla sarjan tuotteilla. Mangoa ja sitruunaa käytetty 2.5 prosenttia kumpiakin. Maussa tuntuu selkeästi mangon ja sitrus-greipin yhdistelmä.

Kilon pakkauksia on tullut pitkäkestoisesti testattu jo toista vuotta :) Banaani ja mansikka-mustikka tarjoavat mielestäni keveän jogurtin ostajalle yhden markkinoiden parhaimmista hinta- keveys -yhdistelmistä.


Arla Ingman Ihana


Arlan keskihintaisten yläpäähän (kilon purkki noin 2.05 e) sijoittuva Ihana tuotesarja on arjen herkkua. Kaikki tuotteet on tehty Suomessa. Kiloin purkeissa kierrettävä muovinen sulkijamekanismi. Arlan uusittu purkkien muotoilu on tyylikäs. Pidän erityisesti tuosta mainiosta ideasta jossa yksi kulma ei olekaan suora vaan tarjoaa arkipäivän muotoilua maitohyllyn shoppailijalle.


Ihana Vaniljajogurtti 1 kg 


Paketin väri on kauniin vaniljainen. Tuotteen tuoksu pehmeän vaniljainen. Sen maku erinomainen, pehmeä ja täyteläisen vaniljainen. Tuote antaa vähän samanlaisen makuvaikutelman kuin vaniljakermajäätelö mutta sisältää yli puolet vähemmän kilokaloreita. Siis erinomainen valinta vähän kevyempään herkutteluun. 100 grammassa on 80 kcal, 12 grammaa hiilihydraattia ja 1.9 grammaa rasvaa. Tämä on maultaan enemmän herkuttelujogurtti kuin Rasvaton-sarjan Vanilja.

Ihana kuningatarjogurtti 1 kg

Arlan versio kuningatarjogurtista. Pakkaus kiva mutta tuotekuva ei Arlan jogurttisarjan parhaimmistoa. Jogurtti miellyttävän mustikanpunertavaa. Jogurtissa 6 % marjaa, josta 3 % Mustikkaa ja 3 % vadelmaa. 100 grammassa on 80 kcal, 12 g hiilihydraatteja ja 1.9 grammaa rasvaa. Jogurtin maku miellyttävän kuningatarjogurttimainen ja pehmeän runsas.

Ihana Mansikka-raparperi jogurtti 1 kg

Tuote on ulkonäöltään miellyttävän vaaleanpunainen ja tuoksultaan lempeän hapan. Kilokalorit ja muut samat kuin muissa tämän sarjan tuotteissa. Jogurtissa käytetty mansikkaa 3% ja raparperia 3%. Tuotteen maku erinomainen. Molemmat maut yhdistyvät mainiosti ja raparperin happamuus ei ollenkaan nouse esiin.

Ihana tangeriini-juustokakku jogurtti 180 g


Ihana tuotesarjan jogurttipikareihin kuuluva tangeriini-juustokakku on pakattu kauniiseen pahvipäällysteiseen muovipurkkiin. Makuyhdistelmä kuullostaa mielenkiintoiselta. Jogurtissa on 80 kcal per 100 g. Jogurtti mukavan juoksevaa, lähellä juotavan tasoa. Tangeriinia on 6% ja se on pilkotty hyvin pieniin paloihin. Jogurtti vähäsokerisen tuntuinen.


Ihana Uuniomenajogurtti 180 g

Kauniiseen muovipikariin pakattu Ihana Uuniomena saanut erityisen kauniin tuotekuvan. Makuyhdistelmä on mielenkiintoinen ja herättää kiinnostusta. Tuote mukavan juoksevaa mutta omaan makuun hivenen liian hapanta. Sen sokerisuus ei toisaalta tunnu :) Omenaa on käytetty 6%. Uuniomenan maku tuntuu selkeästi vaikka se on varsin pieninä paloina jogurtin seassa.


Ihana raparperi-vanilja jogurtti 180 g

Raparperi-vaniljan ulkonäkö on miellyttävän raikkaan punaisen vaniljainen. Raparperipalat erottuvat selkeästi ja näyttävät herkullisilta. Raparperia on valmiissa tuotteesssa 6%. Kilokaloireita on 80 ja hiilihydraatteja 12 g per 100 g. Jogurtin maku on miellyttävä ja raparperin maku tuntuu selkeästi. Se on kuitenkin lähempänä raparperikiisseliä kuin tuoretta raparperia.


Tämän testisarjan jogurtit menevät mielestäni vähän eri käyttötarkoituksiin. Rasvattomalla voi esimerkiksi aloittaa päivän tai käyttää sitä veden kanssa lenkin jälkeen palautumiseen. Ihana-sarja ja erityisesti vaniljajogurtti on enemmän makeamman välipalan tai jälkiruuan korvaava tuoteYrityksen sivut tarjoavat melko kattavan tuoteinfon.

Arlakeittiön kotisivuilla 50000 fania ja arvonta sen kunniaksi.

Tämä blogikirjoitus on sponssi, tuettu.


2 kommenttia:

  1. Noissa Ingmannin rasvattomissa ja vähäsokerisissa joqurteissa on muistaakseni pahimmillaan kolmea eri makeutusainetta.. Eli ei pelkästään aspartaamia.

    VastaaPoista
  2. Maanantain luontoplus jogurteissa ei juuri ole ylimääräisiä aineita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)