perjantai 21. syyskuuta 2012

Ruokaohje: Suppilovahveropiirakka


Ruokaresepti: Purjoinen suppispiiras


Tässä uusi vähän muokattu sienipiirakkaohje. Edelliseen pohjaan verrattuna tässä on käytetty pohjassa perunaa ja täyteaineena kermaviiliä. Pidin paljon tämän mausta.

Raaka-aineet
Pohja
75 g voita
200 g keitettyä perunaa
2 dl vehnäjauho
0.5 tl suola

Täyte
5 dl puhdistettu ja pilkottu suppilovahvero
150 g purjo (1 kpl)

Kermaviiliseos
2 dl (yksi purkki) kermaviiliä
2 munaa
0.5 tl suolaa
sipulijauhetta, valkosipulijauhetta


Valmistus
Pilko suppilovahverot ja huolellisesti pesty purjo
Sulata voi uunissa
Poista suppilovahvero-purjoseoksesta nestettä paistinpannulla
Kuori ja survo perunat, sekoita joukkoon voi ja suola
Lisää vehnäjauhoja kunnes taikinan koostumus hyvä ja vaivaa hetki
Levitä taikina 27 senttisen Pyrex-vuoan pohjalle ja laidoille taputellen
Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia
Tee kermaviiliseos
Lisaa suppilovahveroseos piirakkapohjan päälle ja levitä sen päälle kermaviiliseos
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)