perjantai 26. lokakuuta 2012

Ruokaohje: Sipuli-hapankaali-pekoni -keitto

ruokaresepti sipulikeitto

Aikaisemmin julkaistun perinteisen sipulikeiton jälkeen ohjetta voi lähteä muokkaamaan :) Tässä keitossa on käytetty sipulia, hapankaalia ja pekonia. Maultaan keitto melko hyvä. Tästä riittää noin kolmelle pääruokana tai alkukeittona 3-4 ruokailijalle.

Raaka-aineet
600 g sipulia (sipuli, punasipuli, valkosipuli)
1.2 litraa vettä
200 grammaa hapankaalia
125 grammaa kuutioitua pekonia
2 kanaliemikuutiota
oliiviöljyä ja voita
mausteet: hitunen pippurisekoitusta ja suolaa

Valmistus 
Pilko sipulit ohuiksi viipaleiksi
hauduta niitä pehmeällä lämmöllä paistinpannulla kannen alla parikymmentä minuuttia voin ja oliiviöljyn seoksessa
lisää kolmen litran kattilaan vesi, liemikuutiot, loraus oliiviöljyä ja vähän pippurisekoitusta. Keitä kymmenisen minuuttia ja lisää sitten joukkoon hapankaali ja pannulla kevyesti ruskistetut pekonit. Keitä hiljaisella lämmöllä vielä parikymmentä minuuttia.

Tarjoilu
Tarjoile juustovoileivän kanssa.
Jälkihuomautus! Uudelleenlämmitettaessä lisäsin tähän ruokalusikallisen maustettua ja mausteista tomaattikastiketta, joka sopi makuun varsin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)