maanantai 14. tammikuuta 2013

Muurame: Juhlatalo Vanha kievari: Lounas

Lounas Muurame


Muuramen Vanha Kievari sijaitsee aivan valtatien varressa, Muuramen pääristeyksen vieressä ja Shelliä vastapäätä. Google-maps näyttää paikan sijainnin olevan kilometrejä syvemmällä tiellä ja paikan kylttikin on niin pieni että ohiajon vaara on enemmän kuin mahdollinen. Rakennus perinteinen Keski-Suomalainen maalaistalo tosin vähän isommassa koossa ja onneksi sisältä viihtyisämpi kuin ulkoa. Sisällä puuseinät ovat ajattoman vanhat ja tunnelma osin juuri se mummon kaappikello raksuttaa aikaa mennyttä. Paikka tarjoaa lounasta hintaan 7.9 e, johon kuuluu salaatti, leipäpöytä, seisovan pöydän antimet ja kahvi pikkuleipineen. Perjantaisin hintaan kuuluu jopa isompi jälkiruoka *.

Salaattipöytä oli kohtuullisen kiva ja riittävän runsas. Sipulien marinointimaku riiteli hieman aikaisempien vastaavien ruokailukokemuksien kanssa ja aikaisemmat voittivat :) **  Leipäpöydässä oli lappu "Kievarilla leivottua leipää", lounaspaikan oma paikallinen leipominen herkistää miehen aina lähes kyyneliin. Vehnästä leivotut sämpylät mainioita, ruisjuureen leivotussa leivässä ehkä hieman liikaa kikkailua, perinteinen yksinkertainen limppukin maistuisi. Ruokajuomana oli vettä, mehua tai paikallista sahtia. Mehu oli liian makeaa mutta sahti omintakeinen yllätys. Lounaspaikkojen kotikaljaan tottuneena juoman maku ja koostumus oli selkeästi erilainen ja ehkä vähän haastava, jos tämäntyyppisiä juomia ei ole tottunut juomaan. Pääruokana oli lihapullia ja broileri-aurakiusausta lisäkkeineen. Perunat olivat keskellä kesää uuniversioita, mikä vähän yllätti, tosin positiivisesti. Paikan lämmin kasvilisäke monipuolinen ja mainio. Lihapullat maistuivat kokolihapullilta mutta niiden maustamiseen olisi voinut käyttää vähän energiaa. Kiusaus varsin vaatimaton ja jäin kaipaamaan sen mausta sekä broileria että Aura-juustoa.

Juhlatalo Vanha Kievari nousee selkeästi Muuramen parhaaksi lounasruokapaikaksi, tosin siihen on osin syynä muun paikallisen tarjonnan vaatimattomuus. Mikäli paikan ruokalista pysyy vaihtelevana, sinne voisi kuvitella poikkeavansa lounaalla useamminkin.

Ravintolatyyppi: Lounas/pitopalvelu
Viihtyisyys: 74/100
Hinta: 78/100
Ruoka, ulkonäkö: 75/100
Ruoka, maku: 75/100
Kokonaispisteet: 75/100
Osoite: Isolahdentie 2, 40950 Muurame
Linkki: https://www.facebook.com/juhlatalo.juhlatalovanhakievari.3

*    Käynti elokuu 2012
**  Myöhemmillä käynneillä sipulit olivat parempia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)