maanantai 30. tammikuuta 2012

Jyväskylä: Ravintola Torero: Espanjalainen kalakeitto

Toreron lounas jyväskylä

Sokos Hotelli Jyväskylän tiloissa sijaitseva Torero on yksi seitsemästä ketjuun kuuluvasta ravintolasta. Ravintola ammentaa vaikutteita espanjalaistyyppisestä makumaailmasta. Ravintola on toisessa kerroksessa (tai käynti kauppalaispihan kautta). Sen sisustus on miellyttävä ja erittäin viihtyisä. Lattia kiveä, seinät puuta. Pöydät ja tuolit tummaa puuta. Tuolien verhoilu ja muut yksityiskohdat tyyliin sopivia. Sisustuksen värit osin voimakkaan lämpöisiä ja hivenen eteläisen eksoottisia. Mielestäni kuitenkin lampunvarjostimet olisivat voineet olla yksivärisellä kankaalla varustettuja. Nyt niiden hivenen erilainen raitatyyli oli se yksi raita liikaa tähän sisustukseen. Istuinpaikat olivat taitavasti jaettu niin että oman ruokarauhan pystyi helposti löytämään omasta loosista. Tuolit pehmeimpiä ja mukavimpia pitkään aikaan. 


Ravintola tarjoaa päivittäin kolmea erihintaista lounasta hintaan 8.5, 9.4 ja 10.7 euroa. Lisäksi tarjolla erikoisannoksia ja tietysti ruokalista. Otin testattavakseni päivän keiton (espanjalainen kalakeitto). Hintaan kuului lisäksi vesi, salaatti/tapas-pöytä ja kahvi. Toreron sivuilla mainostettu runsas tapas-salaatti-pöytä oli ainakin tänään laadultaan hyvä mutta valikoimiltaan keskinkertainen salaattipöytä. Vihersalaatti perushyvää mutta ei erinomaista, melonipalat mainioita, hiillostettu kala syötävää. Marinoidut tummat ja vihreät oliivit mukavan makuisia mutta syön mieluummin kreikkalaisia oliiveja koska pidän niiden usein ärhäkämmästä aromista enemmän. 





Keitto tarjoiltiin pöytään pienen leipäpalan kanssa. Ruispala keiton kanssa ansaitsee kiitosta ideana. Se oli myös lämmitetty josta toinen plussa. Ruisleipä hivenen parempaa kuin lounasleipä yleensä mutta ei maultaan erinomaista. Keitto kohtuullisen hyvää ja keittoastia ansaitsee erityistä kiitosta. Tummia oliiveja oli mielestäni liikaa. Keitossa oli käytetty lohta mutta ei muita merellisiä herkkuja. Keitto olisi suorastaan huutanut vähintään yhtä viimeiseksi keiton pinnalle lisättyä katkarapua. Omaan makuuni keitto olisi ollut paremman makuinen jos oliiviöljy, valkosipuli ja tomaattiosuus olisivat maistuneet keitossa. Nyt tomaatin osuus maussa liian hento. 


Jälkiruokakahvi hivenen tummaa ja lievähkö pettymys.


Paikka ansaitsee kiitosta sisustuksesta, tunnelmasta ja erinomaisista hyvistä hengettäristä (tarjoilijat), jotka liihoittelivat paikalle höyhenenkevein askelin tuomaan päivän lehden,  kaatamaan lisää vettä tai vain tiedustelemaan miltä ruoka maistuu.  Melkoista vaihtelua tavanomaiseen väsyneeseen taisteluun buffet-lounaiden pöydän viimeisestä herkkupalasta. Ainakin tällä kertaa pisteitä nosti enemmän paikan tunnelma, sisustus ja tehokas henkilökunta kuin itse ruuan hyvyys. 


Ravintolatyyppi: Lounas/illallinen
Viihtyisyys: 90/100
Hinta: 74/100

Ruoka, ulkonäkö: 80/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 79/100
Osoite: Kauppakatu 35
Linkki:
http://www.torero.fi/jyvaskyla/lounas/

lauantai 28. tammikuuta 2012

Jyväskylä: Cafe Vilhelm: Savulohikeitto

Lounas seppälä

Jyväskylän Seppälän Toys R Us rakennuksessa toisessa kerroksessa (lähellä Prisma Seppälää) sijaitseva Cafe Vilhelm tarjoilee kotiruokatyyppistä lounasta alueella työskenteleville ja muille asiakkaille jotka paikan löytävät. Paikkaan mennään sivuovityyppisesti (Toys R Us) oven jälkeen ja sen jälkeen noustaan ylös rappusia käytävään, jotka vaikenee hiljaisesti odottaen sekä toimitilavuokraajia että maksavia asiakkaita. Lounasravintolassa yli sata asiakaspaikkaa. Sisustus halvahko mutta sisältää satunnaisia pieniä sisustuksellisia oivalluksia jotka erottavat paikan aivan halvimmista lounaskuppiloista. Pöydät melko kuppilamaisia ja tuolit eivät pitkään istumiseen tarkoitettu. Paikka tarjoaa päivittäin vaihtuvasti joko keiton (6.7 e) tai raskaamman vaihtoehdon (7.7-8.5e).


Otin ruuakseni savulohikeiton, joka salaatin, maidon (vesi, piimä), leivän ja kahvin kanssa maksoi 6.7 e.
Salaattipöytä monipuolisempi kuin monessa vastaavassa paikassa. Vihersalaatti ihan perushyvää ja porkkanaraaste samoin. Melonipalat miellyttävä yllätys. Juustoja, melonia ja maapähkinää sisältävä salaatti varsin erikoista ja ei juuri sytyttänyt. Ruisvuokaleipä mautonta mutta paikan omat paikan päällä leivotut rieskat varsin hyviä. Kenties rieskat olivat hivenen tummiksi paistettu liian kovassa lämmössä mutta en edes muista milloin viimeksi ottanut vehnää sisältävän leipäpalan ravintolassa, joten ne olivat melko hyviä. Söin kolme !!! 





Keitto soseutettu. Sen haju tarjosi suurempia elämyksiä kuin maku loppujen lopuksi pystyi lunastamaan. Ihan syötävää keittoa kuitenkin.  


Lounasravintola tarjoaa arkilounastyyppisen arkiruokakokemuksen. Monesta muusta paikasta poiketen paikan isäntä tarjoilee annoksen ja sen koon tiskin takaa.  Ruoka-annoksen hinta vastaava kuin Papasin, mutta makuelämys ei aivan samaa tasoa.


Pidin vessan siisteydestä ja ankkataulusta joka sopi hyvin tilojen värimaailmaan.


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 67/100
Hinta: 70/100
Ruoka, ulkonäkö: 73/100
Ruoka, maku: 73/100
Kokonaispisteet: 73/100
Linkki:
http://www.cafevilhelm.fi/

perjantai 27. tammikuuta 2012

Aallon Leipomo: Maalaisruisleipä

Aallon maalaisruisleipä

Ylöjärveläisen Aallon leipomon Maalaisruisleipä niminen täysrukiinen reikäleipä on uusi tuttavuus minulle ja varmaan monille muillekin Jyväskyläläisille. Leipä on pakattu melko perinteiseen kuvamaailmaan viittaavaan vaaleanruskeaan pussiin, jossa muovinen läpinäkyvä kaistale josta leipä viekoittelevasti kurkistaa. Pussissa kohtuulliset tiedot leivän sisällöstä. Ravintoarvotietoja ei ole. Yrityksen kotisivut varsin yksinkertaiset ja voisivat sisältää tarkempaa tietoa myytävistä tuotteista.


Leipä on tumman ruskea ja melko pintajauhoinen. Lähempi tuoksu tummanrukiinen. Leipä on rakenteeltaan tiivis mutta pehmeähkö. Maku hyvä, pehmeä, rukiinen. Jälkimaku rukiisen pehmeä. Leivän reunat ja kantapala erityisen aromikkaita ja rapeita. 

Melko hyvää ruisleipää. Hinta kalliihko. Moni muu paikallisesti saatava ruisreikäleipä pärjää tälle hyvin vertailussa ja maksaa paljon vähemmän.


Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 5
Maku: 4
Hinta: 3
Yhteensä: 4

Sisällys/100g:
Energia ??? kcal
100 % täysjyväruisjauho (leivinhiivaton, lisäaineeton)
Suola 1.1
Kuitu 11,7 %
Paino: 370 g
Ostopaikka: Jyväskylä, Keljon Citymarket, Pyymäen Leipomon myyntipiste, toistaiseksi perjantaisin
Hinta: 2.55 e
Linkki:
http://www.aallonleipomo.com/index.html

torstai 26. tammikuuta 2012

Ruokaohje: Sieniä ja kanaa 2

ruokaresepti sieni ja kanapata

Punikkitateista ja 550 gramman broileripakkauksesta tehty helppo ja halpa pataruoka. Valmis ruoka riittää kolmelle ruokailijalle, tai kolmeen syöntikertaan. Ruuasta tuli yllättävän hyvän makuista. Tämä versio on tehty pakastetuotteista, kesän sieniretkiä muistellen. Punikkitatti maistuu erinomaiselta kanapadassa.

Raaka-aineet
550 g:n paketti maustettua broileria (käytetty Hornet broilerin siipi, tulisesti maustettu)
0.5 l esikäsiteltyjä, pakastettuja punikkitatteja (noin litra raakoja)
1 punasipuli
1 tavallinen sipuli
5 valkosipulinkynttä
200g paketti pakasteherneitä
pakastevihanneksia (kunnes astia täynnä)
soijakastiketta, sitruunamehua, paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta

Valmistus
Sekoita valmistusastiaan sienet, pilkotut sipulit, kana, herneet, mausteet. Lisää lopuksi mitä tahansa haluamiasi pakastekasviksia kunnes valmistusastia on täynnä.
Sekoita
Pidä 200 asteen uunissa kunnes ruoka on kypsää.

Tarjoilu
Lisää erimerkiksi jalapenoviipaleita ja muita haluamiasi kasvisaineksia. Herkullisen liemen määrää voi säädellä valmistamalla ruoka kannellisessa tai kannettomassa astiassa. Itse pidän mausteisen liemen mausta.

tiistai 24. tammikuuta 2012

Pouttu: Kebab Iskender

Poutun eines

Pouttu on jo jonkinaikaa tarjonnut tätä annostaan suomalaisille kuluttajille. 2.99 euron tarjoushinta sai minut tarttumaan tuotteeseen, olenhan blogannut paikallisista kebab-annoksista jo varsin paljon. Tuote "ruoka" on pakattu lokeroihin joihin "ruoka-ainesosat" on liitetty teollisella tarkkuudella. Annos sisältää riisiä !!!, pitaleipäpaloja, Poutun "kebablihaa", tomaattikastiketta ja jogurttia erillisissä pusseissa. Pakkausselostetta lukemalla havaitsee että tuote on oikea E-koodien superpläjäys. E-koodeja on käytetty ruuassa reilusti yli kymmenen. Tämän lisäksi hämmentävän suuri määrä erilaisia ainesosia on tarvittu pilaamaan yleensä niin hyvänmakuinen ruoka.

Annos valmistetaan mikrossa lämmittämällä.


Riisi, jota saa varsin harvoin Iskender-kebab nimikkeen alla on mautonta. Mitä muuta voisi olettaa valmiiksi keitetystä riisistä jota varastoidaan pitkä aika pakkauksessa? Pitaleipä muistuttaa huonoa mautonta purukumia. Sitä joutuu jauhamaan ja jauhamaan mutta makua ei vain löydy koskaan. Poutun Kebabliha kerää harvoin ylistystä ja ihan syystä. Lihatuote on purukuminen ja muistuttaa etäisesti kuivahtanutta lihapateeta jossa hivenen pippuria. Tomaattikastike tuo kammottavalla tavalla mieleen halvimpien työpaikkaruokaloiden punaisen kastikkeen, jota käytetään makkaroiden kanssa. Tämä on huonointa tomaattikastiketta mitä olen saanut koskaan tai missään. Jogurtti on tämän tuotteen paras elementti. Se on kevyttä, yrttistä  ja maultaan hyvää. Kenties Poutun kannattaisi myydä vain Kebab-jogurttia.

En odottanut tuotteelta paljoa mutta se oli vielä paljon huonomman makuista kuin saatoin kuvitella. Tuotteen poistaminen markkinoilta olisi parasta mitä Pouttu voisi tehdä pitääkseen yllä kohtuullisen makuisten teollisten valmisteiden mainettaan.

Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 1
Maku: 1
Hinta: 1
Yhteensä: 1

Sisällys: /100 g
Energiaa 180 kcal
Rasvaa 6 g
Suola 1.25 g
Pakkauskoko 350g
Ostopaikka: Lidl Jyväskylä  2.99 e (tarjoushinta)

maanantai 23. tammikuuta 2012

Kédainiu Konservu Fabrikas: Ukrainalainen borssikeitto

Valmis borssikeitto

Kédainiu Konservu Fabrikas on Liettualainen yritys, jolla on ainakin pari eri tuotetta Suomen markkinoilla. Nyt testattavanani on Jyväskylän Prisman valikoimista se toinen, Ukrainalainen borssikeitto. Pakkaus yksinkertainen säilyketölkki. Se sisältää 28 % punajuurta ja lisäksi vihannessekoituksena papuja, kaalia, perunaa, porkkanaa ja sipulia. Ruuan valmistustapa yksinkertainen: lisää kattilaan purkin sisältö ja 1.5 purkillista vettä, lämmitä muutama minuutti.

Ruuan tuoksu miedompi kuin Punajuurikeiton. Punajuuripaloja selkeästi vähemmän. Pavut ja kaali näkyvät ja maistuvat keitossa. Keiton maku osin borssikeiton hapan mutta hivenen kevyehkö ja vetisempi kuin Punajuurikeiton. Keitto kohtuullisen hyvää ja sinällään syötävää mutta puhdas Punajuurikeitto oli selkeästi paremman makuista. Keiton maku paranee  lisäämällä keittolautaselle muutama suolakurkkupala ja vähän suolakurkkunestettä. Palanen ruisleipää täydentää keittokokemusta.

Kohtuullisen makuinen säilykekeitto, jonka pahin kilpailija on valmistajan toinen oma tuote Punajuurikeitto. Ruoka riittää pääruokana kahdelle tai alkuruokana 3-4 ruokailijalle.

Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 3
Maku: 3
Hinta: 3
Yhteensä: 3

Sisällys: /100 g
Energiaa 142 kcal
Rasvaa 3.9 g
Suola 2 g
Nettopaino 480 g
Ostopaikka: Prisma Jyväskylä 1.99 e
Linkki:
http://www.litfood-fair.com/kkf/index.php?page=3
http://www.kkf.lt/index.php?cid=4

lauantai 21. tammikuuta 2012

Jyväskylä: Ravintola & Juhlapalvelu Mirka: Sienikeitto

Mirkan seisovan pöydän lounas

Jyväskylän Tapionkadulla lähellä ydinkeskustaa on jo vuodesta 1996 toiminut Ravintola & Juhlapalvelu Mirka. Yrityksella on lounastilat, kahvio ja cateringtoimintaa. Lounastiloissa asiakaspaikkoja noin viisikymmentä. Lounassali melko vanhassa rakennuksessa, katto miellyttävän korkealla. Isot ikkunat yhdellä sivustalla tuovat avaruutta ja näkymä on melko rauhainen jyväskyläläinen takapihamaisema. Pöydät yhdessä samatasoisessa tilassa. Pöytien tuolit melko mukavat. Tilaratkaisu ei mahdollista kovinkaan rauhallista omaa ruokailua. Ravintolassa normaalia enemmän vanhuksia syömässä. Paikka tarjoaa kolmea erihintaista lounasta päivittäin viikoittain vaihtuvan ruokalistan mukaisesti. 6.4 euron hintaan saa keittoa, 7.4 ja 8.4 euron hintaan raskaamman lounaan. Lounaaseen kuuluu lisäksi juomat, leivät, salaatti ja kahvi.


Testasin keittolounaan, joka tällä kertaa oli sienikeittoa. Keitolle ei ollut erillistä pataa vaan se oli tarjoiltuna muiden ruokien kanssa samassa ottopisteessä. Salaattipöytä pieni mutta laadukkaasti kasattu. Vihersalaatti parasta vähään aikaan. Suolakurkut mainion makuisia ja kivasti lohkottu. Porkkanaraaste hyvää. Ruisvuokaleipä tavanomaista kalliimpaa. 




Sienikeitto oli soseutettu ja tehty useammasta sienlajista. Tunnistettavin näistä oli mustatorvisieni. Keitto maultaan maitokermainen ja hyvä mutta olen usein saanut parampaakin, ainakin itse keittäessä :). Olisin kaivannut makuun ehkä vähän enemmän suolaa (enemmän kermaa maitoseoksessa) ja kenties oliiviöljyä ja jotain maustetta. 


Jälkiruokakahvi kohtuullisen hyvää.


Ravintola tarjoaa monta muuta paikkaa parempaa "kotiruoka"-tyyppistä arkilounasta ainakin tämän kerran arvion perusteella. Parkkipaikkoja hyvin niukasti ravintolan edessä, joten Jyväskylän paikallistuntemus on tarpeen mikäli auton haluaa saada lähelle pysäköityä. 


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 65/100
Hinta: 75/100
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 78/100
Osoite:
Tapionkatu 4
Linkki:
http://www.mirkaravintolat.com/?get=ruokalista

perjantai 20. tammikuuta 2012

Jyväskylä: Safkamestarit: Lohikeitto

Lohikeittoa lounaaksi, Seppälä

Jyväskylän Seppälän entisen Gummerustalon kellarissa sijaitseva Safkamestarit on tarjoillut nyt puolisen vuotta  pikaista kotiruokatyyppistä lounasta alueella työskenteleville. Läheisen Prisman pihalla on tarjolla riittävästi parkkipaikkoja. Paikka sijaitsee talon pohjakerroksessa ja on hyvin vaatimattoman arkisesti sisustettu. Kaikki on tasaisesti vaatimatonta ja halpaa. Ikkunat korkealla, paikka kaikuinen ja omaa rauhaa saa etsiä löytämättä. Otin ruuakseni lohikeiton, joka salaatin, maidon, leivän ja kahvin kanssa maksoi 6.2 e.


Salaattipöytä niukka ja vaatimaton tyyliltään ja toteukseltaan. Tarjolla perinteiset porkkanaraaste, tomaattilohkot, vihersalaatti ja kurkkupalat. Niiden maku kauttaaltaan vaatimatonta. Leipää tarjolla kolmea erilaista. Halpa rukiinen palaleipä oli halvan rukiisen palaleivän tapaan mautonta.

Keitto kohtuullista mutta selkeästi heikompaa kuin äskettäin arvosteltu Citymarketin tiloissa toimivan kahvilan. Keitto maistui kermaiselta ja mukana riittävästi lohipaloja, jotka eivät olleet laadultaan mitään parhaimpia.


Lounasravintola tarjoaa kotiruokatyyppisen lounaskokemuksen ja kenties hyvä valinta sellaisille, joiden ei tarvitse pukea takkia päälleen ja vaihtaa taloa ennen lounasta. Meille muille alueelta löytyy monta parempaakin vaihtoehtoa. 


Kamera oikutteli pakkasen vuoksi, joten taas tarjolla vain kännykkäkamerakuvia.


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 50/100
Hinta: 65/100
Ruoka, ulkonäkö: 62/100
Ruoka, maku: 62/100
Kokonaispisteet: 62/100
Osoite: Alasinkatu 1-3
Linkki:
http://www.safkamestarit.fi/lounas

torstai 19. tammikuuta 2012

Kédainiu Konservu Fabrikas: Punajuurikeitto

Valmis punajuurikeitto

Kédainiu Konservu Fabrikas on Liettualainen yritys, jolla on ainakin pari eri tuotetta Suomen markkinoilla. Nyt testattavanani on punajuurikeitto. Pakkaus yksinkertainen säilyketölkki. Se sisältää 53 % punajuurta ja lisäksi vihannessekoituksena perunaa, porkkanaa ja sipulia. Ruuan valmistustapa yksinkertainen: lisää kattilaan purkin sisältö ja 1.5 purkillista vettä, lämmitä muutama minuutti.

Ruuan tuoksu hyvä. Punajuuripalojen suutuntuma mukava. Keitto maultaan erinomainen. Maku paranee entisestään lisäämällä keittolautaselle muutama suolakurkkupala ja vähän suolakurkkunestettä. Palanen ruisleipää täydentää makunautinnon.

Harvinaisen hyvä säilykekeitto jonka kalorimäärä miellyttävän alhainen. Siitä huolimatta jättää hyvin kylläisen olotilan. Ruoka riittää pääruokana kahdelle tai alkuruokana 3-4 ruokailijalle. Kenties kokeilemisen arvoinen tuote sinullekin?

Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 4
Maku: 5
Hinta: 3
Yhteensä: 4

Sisällys: /100 g
Energiaa 101 kcal
Rasvaa 5.3 g
Suola 2 g
142 kcal
Nettopaino 480g
Ostopaikka: Prisma Jyväskylä 1.99 e
Linkki:
http://www.litfood-fair.com/kkf/index.php?page=3
http://www.kkf.lt/index.php?cid=4

maanantai 16. tammikuuta 2012

Ruokaohje: Kesäkeitto (kuivatut suppilovahverot)

ruokaresepti kuivatuista sienistä valmistettu kesäkeitto

Kesäkeittovariaatio jossa lisätty kuivattuja suppilovahveroita. Tarkista myös aiemmin kirjoitetut versiot tästä ohjeesta. Raaka-aineet maksavat noin euron ja annoksesta riittää 2-3 henkilölle. Ruuasta tuli maultaan yllättävän hyvää.

Raaka-aineet
3 perunaa
1-2  sipuli
1 250 g pussi pakastevihanneksia
6 dl vettä
2 kasviliemikuutiota
vähän valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, suolaa
vähän rasvaa
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 dl kermaa
2 tl maizenaa

Valmistus
Liota suppilovahveroita vesitilkassa 30 minuuttia
Kuori perunat ja pilko ne pieniksi
Puhdista sipulit, pilko pieniksi, kuullota se kevyesti paistinpannulla
Laita tippa öljyä 3 l kattilan pohjalle
Lisää vesi, kasvikset ja sienet
Lisää liemikuutiot ja mausteet
Keitä kunnes ainesosat lähes kypsiä
Lisää maizena nestetilkassa
Lisaa kerma sekoittaen ja hauduta hetki.

Tarjoilu
Joka lautasen pohjalle yksi murskattu näkkileipäviipale.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Ruokaohje: Minestronekeitto 3 (kuivattu suppilovahvero)

Ruokaresepti minestronekeitto 3

Helppo minestronekeitto versio 3. Tässä on käytetty variaationa kuivattuja suppilovahveroita. Raaka-aineet maksavat noin 2.0 euroa ja ruuasta riittää 3-4 ruokailijalle.

Raaka-aineet
500 g Green Grocer´s Minestrone Soup Mix (Lidl)
2 sipulia (1 punasipuli, 1 tavallinen)
muutama valkosipulin kynsi
2 kanaliemikuutiota
1.1 l vettä
vajaa 2 dl kuivattuja suppilovahveroita
3 rkl valmista tomaattikastiketta
Mausteet: paprika, valkosipulijauhe, sipulijauhe, Aroi Thai -valkosipulikastike

Valmistus
Liota kuivattuja suppilovahveroita noin puoli tuntia tilkassa vettä
Pilko sipulit ja valkosipulit
Kuullota ne pannulla kevyesti
Lisää tilkka oliiviöljyä keittoastian (3l) pohjalle
Lisää 1.1 l vettä
Lisää puolikas pussi valmista minestronekasvissekoitusta
Lisää sipuli -valkosipulisilppu
lisää tomaattikastike ja sienet
Lisää liemikuutiot ja mausteet oman maun mukaan
Keitä noin puoli tuntia ja sekoita välillä.




Tarjoilu
Lisää keittolautasen pohjalle murennettua kuivaruisleipää ja lisää keitto päälle. Lisää jalapenoviipaleita, jos pidät niistä.

lauantai 7. tammikuuta 2012

Italiamo: Sugo italiano: Ragù italiano

Lidlin pastakastike

Lidlin kausittaisesti saatavista valikoimista mukaan tarttui Italiamo Sugo italiano Ragù Italiano  -niminen valmis tomaattikastikepohja. Purkki Lidl-paketoinniksi melko kaunis. Ravintoarvotietoja ei ole annettu. Tuote sisältää tomaattikastiketta 60%, ilmakuivattua naudanlihaa 25%, oliiviöljyä 5% rucolaa 2% ja muitakin mausteita.
Kastikkeen väri mukavan punainen. Tuoksu mieto. Maku tomaattikastikkeeksi hivenen vetinen. Naudanlihapalat napsakoita ja mukava lisä kastikkeeseen.

Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 4
Maku: 3
Hinta: 3
Yhteensä: 3

Sisällys/100 g
Energia Kcal ?
Hiilihydraatti ? g
Sokeri ? g
Rasva ? g
Suola 2 g
Koko: 180 g
Valmistuttaja: Lidl
Valmistusmaa: Italia
Hinta 1.00e (tarjous Lidl Jyväskylä)