perjantai 31. elokuuta 2012

Ruokaohje: Purjo-Sienimunakas

Ruokaresepti: Orakasmunakas


Tästä hyvin yksinkertaisesta munakasversiosta tuli maultaan erinomainen. Omien orakastestien perusteella olen tähän mennessä tullut siihen tulokseen että, orakkaat maistuvat parhailta:
a) sekasienenä kantarellien kanssa,
b) munakkaissa, tai
c) tomaattikastikkeessa.

Raaka-aineet
5 dl raakoja puhdistettuja orakkaita
4 munaa
100-150 g purjoa
1 dl ruokakerma
voita
Mausteet: suola, sitruunapippuri, sipulijauhe

Valmistus
Paista orakkaita ja lisää hetken kuluttua huolellisesti puhdistetut ja pieneksi pilkotut purjot
Kun neste on haihtunut lisää voita
Sekoita munat, ruokakerma ja mausteet
Lisää muna-kermaseos ja paista munakasta sekoittaen keskilämmöllä jonkin aikaa
Vähennä lämpöä ja anna kypsyä hautuen.


keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lidl: Springfresh: Yogurt Drink: Strawberry&Banana

Lidlin jogurtti

Lidlin uutuustuotteisiin kuuluva Springfresh on juotava mansikan ja banaanin makuinen jogurtti. Pakkaus mukavan sinivaalea ja pullon ulkomuoto tarjoaa mukavan käsiotteen. Tuote on ulkonäöltään vaaleanpunaista ja hyvin juoksevaa. Tuoksu vähäinen ja lievästi hapan. Ensimmäiseksi tuotteessa maistuu sen sokerisuus. Jogurtti on miellyttävän pehmeän makuista. Mansikka ja banaani eivät erotu kovin selkeästi, tosin niiden pitoisuus valmiista tuotteesta on vähäinen. Molempia on käytetty täysmehumuodossa vain 0.5 %. Tuotteen sokeripitoisuutta voisi vähän vähentää tai korvata osin toisilla makeutustuotteilla. Tälläisenaankin ihan mukava juoma mutta niin on maitokin.
Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 4
Maku: 2
Hinta: 2
Yhteensä: 2


Sisällys/100 g
Energia Kcal 74
Hiilihydraatti 13.2
Sokeri 12.8 g
Paino: 750 g
Suolapitoisuus 0.1 g
Valmistuttaja: Lidl
Hinta 1.39 e
Linkki: ?

torstai 23. elokuuta 2012

Pandan syksyn 2012 uutuudet ja arvonta


Pandan uudet tuotteet

On aina kiva yllätys kun postin ilmoituslappu kertoo Pandan uutuustuotteiden saapuneen. Miksi pitää tätä tunnetta vain minulla kun sitä voi jakaa samalla muillekin :) joten luvassa taas arvonta jossa jaossa syksyn 2012 Pandan uutuustuotteita. Pandan esitteen mukaan tuotteet tulevat kauppoihin syyskuun 2012 alussa.

Tässä kuvia Pandan uutuuksista



Panda Suklaa Mix White 150 g


Pandan mukavan uudella logolla varustettu lilasävyinen pussi houkuttelee ehkä erityisesti naiskuluttajia värityksellään. 150 gramman paketti sisältää kolmea erilaista valkosuklaamakeista. Pehmeä toffee on toffeeta sisältävä valkosuklaalla päällystetty yhdistelmä. Double Choco on suklaamuna, jossa valkosuklaapäällyste. Valkosuklaatassu on Pandan valkoista suklaata sisältävä pala.  E-koodillisia lisiä on vain yksi (e414, pintakäsittelyaine), joka on aina mukavaa. Pussi kului yhdessä illassa (hivenen kaloripitoista).

Panda Suklaa Mix Dark 150 g

Myös tämä pussi on saanut kylkeen Pandan uuden logon. Pussi kohtuullisen hyvää tuotesuunnittelua mutta ei ehkä erotu kaupan hyllyiltä niin hyvin kuin White. Pussissa kolmea tummaa suklaamakeista. Kinuskineliö on kinuskillä täytetty ja tummalla suklaalla päällystetty makeinen. Mansikkasydän on mansikanmakuisella täytteellä ja tummalla suklaalla päällystetty makeinen. Tumma suklaatassu on tummasta suklaasta tehty suklaapala. Pandan tumma suklaa ei ole vielä kovin tummasuklaapitoista, joka varmaan käy monien kuluttajien makuun.

Arvontapaketin tuotteet


Kinuskimuru on 130 gramman suklaalevy jossa kinuskimuruja ja maitosuklaata.
Kuningatar täytesuklaa on 100 gramman levy jossa mustikka-vadelmatäyte ja maitosuklaapäällyste.

ARVONTA PÄÄTTYNYT ONNEA VOITTAJALLE


Kirjoita kommentti, niin olet mukana ylläolevien Kuningatar ja Kinuskimuru suklaalevyjen arvonnassa.
Kommentissa tulee näkyä sähköpostiosoite, tai blogger, open-id-tunnus josta ne voi saada. Tietenkin ät ja piste muotoa saa käyttää osoitteessa. Yksi henkilö = yksi osallistuminen.

Kilpailuaikana vastauskommentteja tuli 273 kappaletta. Näistä random.org arpoi voittajaksi kommentin numero 163, jonka esitti

tina hai ät hot mail piste com



Paljon onnea voittajalle ja kiitos muille osallistuneille. Arvontoja tulee sitämukaa kun sponssiyritykset sen minulle mahdollistavat :)

SÄÄNNÖT


Osallistumisaika torstai 23.8.2012 kello 21.00 - sunnuntai 02.09.2012 kello 18.00.

Voittaja arvotaan Random.orgin satunnaislukugeneraattorilla. Laskeminen aloitetaan vanhimmasta kommentistä alkaen. Puutteellisesti täytetyt kommenttitiedot lasketaan kokonaislukuun mukaan mutta ne eivät voi voittaa. Palkinto postitetaan vain Suomeen.

Kai muistit tarkistaa kattavan postaukseni Pandan tehtaanmyymälästä :)

Tämä blogikirjoitus on sponssi, tuettu.




maanantai 20. elokuuta 2012

Jyväskylä: Antell: Technopolis: Lounas 1

Lounas Ylistönmäki

Ylistönmäen Technopolis on yksi neljästä Katri Antell henkilöstöravintolasta Jyväskylän alueella. Se sijaitsee It-teknologiarakennuksen alakerrassa, joita on alueella sievä rypäs. Paikka on melko pieni ja vähän ahdas. Katto ulottuu osittain neljän kerroksen korkeudelle mutta on vastaavasti alimmillaan liian alhaalla. Siihen on luultavasti upotettu jonkinverran ääntävaimentavia elementtejä sillä ahdas ja täysi ravintola ei ollut niin meluisa kuin se olisi voinut olla. Tilaratkaisu antaa paljon valoa ravintolalle. Pöydät hivenen liian tiukassa ja käytävät kapeita. Ravintolassa on lounasta useissa eri hintaluokissa. Halvimmillaan keitto, leipä ja juoma maksaa 4.9 e joka on jo varsin hyvä hinta Jyvässeudulla. Näiden lisäksi tarjolla on useita erilaisia noutopöytäruokia eri hintaluokissa. Otin päivän keiton ja salaatin hintaan 5.8 e, johon kuului leipä, ruokajuoma, salaatti ja pääruoka *.

Salaattipöytä koostui laadukkaista elementeistä ja oli laajuudeltaan riittävä. Vihersalaatti maultaan hyvää, porkkanasalaatti maistuvaa ja raejuusto on aina kiva lounasruoka. Pöydässä oli lisäksi peperoneja, valkosipulia öljyssä ja jalapenoja, joista heti kolme lisäpistettä arvioon. Täälläkin tarjottiin makeaa sekahedelmä ja banaanisekoitusta jonka nautin aina jälkiruokana. Sen sijaintipaikka voisi olla laidassa ettei se sotkeutuisi muuhun vihertarjontaan. Leipäpöytä hyvä ja tarjolla oli kahta erilaista limppua. Päivän keittona oli lammaskaalikeittoa, joka oli maultaan erinomaista. Lammasta oli tarpeeksi ja se oli laadultaan hyvää ja rasvatonta. Kaali oli kypsää ja keittoliemi miellyttävän makuista ja vähän makeaa. Kahvi kuuluu joihinkin lounaisiin mutta ei edullisimpiin.


Paikka osoittautui vierailun arvoiseksi. Jos nälkäsi ei ole sitä vatsaansattuvaa laatua, kenties vähän myöhäisempi ruokailuhetki tarjoaisi rauhaisamman kokemuksen. Paikan lounaslautaset vähän sekava valikoima erimerkkisiä yhdistelmiä. Salaattilautaset kaikki liian pieniä ja bongasin noname-lautasten joukosta yhden Villeroy-Bochinkin. Ruuan laatu oli lounaspaikaksi erinomainen ja hinta laatuunsa nähden jopa halpaa. Pisteissä ehkä taas vähän ensimmäisen kerran innostusta mutta uskon vierailevani täällä myös toiste :)
 
Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 68/100
Hinta: 90/100
Ruoka, ulkonäkö: 85/100
Ruoka, maku: 84/100
Kokonaispisteet: 85/100
Osoite Ylistönmäentie 26, 40500 Jyväskylä
Linkki:
http://www.antell.fi/index.php?id=669&rsearch=1&sword=&location=Jyv%E4skyl%E4

* Käynti huhtikuu 2012

sunnuntai 19. elokuuta 2012

100k 100000 klikkausta


BLOGIPOSTIA


Blogi on taas saavuttanut seuraavan tasalukeman.
Viikolla 33 elokuussa 2012:

klikkauksia oli 100000, 100k
blogipostauksia julkaistuna 343
Julkaistuja kommentteja 1210

Postauksia on valmiiksi kirjoitettuna 400 (noin 60 julkaisematonta), lounaspostauksia on valmiina tammikuun 2013 loppuun. Kohta alkaa pitkähkö Jämsän lounasravintoloiden postaussarja. Herkkuja ja huteja löytyi sieltäkin :)

Syksyllä ehkä taas arvontoja jos sponsorit lähettävät jotain kivoja tuotteita.

Kiitos kaikille kävijöille ja lukijoille, niin vanhoille kuin uusille :)

perjantai 17. elokuuta 2012

Kantarellikastike


Keltavahverokastike


Perinteikäs sienikastike kantarelleista.

Raaka-aineet
5 dl pilkottuja puhdistettuja kantarelleja
1-2 sipuli
2 rlk vehnäjauho
4-5 dl maito tai
3 dl maito ja 2 dl kerma seos
mausteet: suola, vähän sitruunapippuria, ruokalusikallinen soijakastiketta

Valmistus
Pilko sipulit ja paista niitä sienten kanssa jonkin aikaa pannussa voin kera
lisää vehnäjauhot ja ruskista hetki.
Lisää maito ja mausteet ja anna hautua.


perjantai 10. elokuuta 2012

Ruokaohje: Purjo-kantarellikeitto


Ruokaresepti: Purjo-keltavahverokeitto


Tästä sieniä ja purjoa sisältävästä reseptistä tuli yllättävän hyvä. Purjo sopi tosi hyvin yhteen kantarellien kanssa.


Raaka-aineet
0.5 l raakoja puhdistettuja kantarellejä
1-2 sipuli
250 g purjo

8 dl vettä
2 dl kerma
Mausteet: suola, (sitruunapippuri), valkosipulijauhe


Valmistus
Pilko sienet
huuhdo purjo hyvin ja leikkaa kahtia ja sen jälkeen paloiksi
Paista sieni-, purjo- ja sipuliseosta kunnes neste haihtuu
Laita vesi ja seos kattilaan, mausta ja keitä 20 minuuttia
Lisää kerma, sekoita ja lämmitä vielä hetki.


keskiviikko 8. elokuuta 2012

Jäätelö: Ingman: Sentimento Tiramisu

Tiramisu jäätelö

Keljon Citymarket on oiva paikka heräteostosten tekoon. Tällä kertaa alehyllyssä lojui minulle aikaisemmin tuntematon jäätelöpakkaus Ingman Sentimento Tiramisu 0.95 l hintaan 1.99 e *. Paketti ja sen nimi viittaavat vähän ylemmän hintaluokan jäätelökokemuksen puolelle. Pakkaus on kauniisti suunniteltu ja sisältää riittävät tiedot. Ingmanin tapaan myös nettitiedot erinomaiset. Jäätelö on tehty maidosta, kermasta ja tiramisuvalmisteesta, jota on kahdeksan prosenttia  tuotteesta. Lisäksi siinä on iso joukko vähemmän käytettyjä aineita ja neljä E-koodia. Avattu jäätelö on vaaleanruskeaa ja tuoksuu hivenen kahville. Se on rakenteeltaan nopeasti sulavaa. Jäätelö on maultaan melko kermainen ja hyvä. Siitä tuntuu vain puuttuvan jotain ulottuvaisuutta mausta, joka saisi ostamaan sitä myös  toistekin. Jäätelö itsessään on melko kevyttä 200 kcal ja 9.1 grammaa rasvaa per 100 g.



Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 4
Maku: 3
Hinta: 3
Yhteensä: 3

Sisällys/100g
Energia Kcal 200
Sokeri 25 g
Rasva 9.1 g
Paino: 156 g
Valmistaja: Ingman Suomi
Hinta 1.99 e (ale)
Ostopaikka: Citymarket, Keljo
Linkki: http://www.ingman.fi/Tuotteet/Kotipakkaukset_Sentimento/Sentimento_Tiramisu_0.95_L
* huhtikuu 2012

maanantai 6. elokuuta 2012

Jyväskylä: Dynamo: Lounas

Lounas Lutakko


Jyväskylän insinööriopiskelijoille lounasta tarjoava Dynamo on melko uudessa rakennuksessa Lutakossa piipun vieressä. Ravintolan ilme on mainion modernin tyylikäs. Isot ikkunat on peitetty osittain varjostavalla kankaalla joka varmasti auttaa aurinkon paahteessa. Katto on korkealla ja seinät kauniilla puulla koristettu. Ravintola tarjoilee lounasta kolmessa eri hintaryhmässä opiskelijat 2.43 e, henkilökunta 5.0 e ja ulkopuoliset 6.7 e. Tarjolla myös salaatti ja keittolounashinnoittelut. Otin 6.7 euron hintaisen lounaan, johon sisältyi ruokajuoma, leipäpöytä, salaatti, pääruoka ja kahvi *. Ravintolan ruuasta vastaavat restonomiopiskelijat kuten aiemmin arvioidussa Ideassakin.


Leipäpöytä ei lähelläkään Sonaatin tasoa. Tarjolla kaksi suunnattoman kokoista vatia vehnäleipää ja yksi vadillinen vehnäistä ruispalaleipää. Salaatti oli kanssa jonkinlainen pettymys. Siihen kuului kolme erilaista salaattia, jossa ne tyypilliset porkkana ja vihersalaatti ja näiden lisäksi kurkkusalaatti. Kurkkusalaatti oli jollain keinoin saatu kitkeräksi (etikkaa). Muut salaatit ihan perussyötäviä. Päivän ruokana oli lindstöminpihvejä/punajuuripihvejä, perunasosetta ja kastiketta. Lämmintä kasvislisäkettä ei ollut saatavilla. Lindstöminpihvit olivat pienempiä kuin aikaisemmin testatun Idean mutta maukkaampia. Punajuuripihvit vain syötäviä. Tyypilliset opiskelijaruokaloiden rajoitukset pätivät lihapuolella siinä kuinka paljon ruokaa saa ottaa. Perunasose kohtuullisen hyvää. Kastikkeen olisi ruokalista mukaan pitänyt olla tummaa sipulikastiketta mutta sen sijaan oli tarjolla jonkinlaista todella heikkoa herkkusienikastiketta. Kastike aivan liian liisterinen ja maultaan makea, jopa tympeä. Jälkiruokakahvi jatkoi samaa linjaa olemalla kitkerää.  

Sekä salaattipöytää ja leipäpöytää voisi parantaa. Sen jälkeen voisi edetä lämpimän ruuan parannuskohteiden pariin lisäämällä lämpimän kasvislisäkkeen :) Vieressä rakennuksen kirjastotilat, jossa kohtuullinen päivittäisten lehtien valikoima.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola/opiskeluravintola
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 70/100
Ruoka, ulkonäkö: 65/100
Ruoka, maku: 61/100
Kokonaispisteet: 61/100
Osoite: Piippukatu 3, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.jamk.fi/yleisolle/ravintolaidea/lounaslista

* käynti toukokuu 2012 välittömästi Idean jälkeen

perjantai 3. elokuuta 2012

Ruokaohje: Purjo-kantarellipiirakka


Ruokaresepti: purjo keltavahveropiiras


Tässä kesäisessä herkussa on käytetty tuoreita kantarelleja ja reilusti juustoraastetta. Pohjasta tuli yllättävän murea ja kuohkea. Osansa sillä saattoi olla 30 % rasvaa sisältävä juuston jämäpala :) Piirakka maistuu erinomaiselta kylmänä.

Raaka-aineet
Pohja
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamvehnäjauhoja *
1 dl juustoraastetta
3 rlk vettä

Täyte
5 dl puhdistettu ja pilkottu kantarelli
150 g purjo
1 sipuli

Kerma-, juusto-, munaseos
2 dl ruokakerma tai rasvaseos
2 munaa
1 dl juustoraaste
paprikajauhetta
3/4 tl suolaa
sipulijauhetta

Valmistus
Sulata voi
sekoita se vehnäjauhoseoksen ja muiden pohja-aineiden kanssa
voitele piirakkavuoka
levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia

paista sienet, pilkottu sipuli ja purjo voitilkkasessa hetken aikaa
anna hautua kannen alla
tee kerma-, juusto-, munaseos
sekoita sienet kerma-, juusto-,munaseokseen
kaada täyteseos piirakkavuokaan ja tasoittele.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia



* Jauhomäärää voisi hitusen lisätä jotta piirakkapohjasta tulisi näyttävämpi.


Ohjetta on edelleen muokattu Irma Järvisen Kirjan "Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut" osiosta piiraat ja pasteijat. Rasvaa on vähennetty ja piiraan sisältöjä muutettu.