perjantai 12. elokuuta 2011

Ruokaohje: Kantarellikeitto 1

Ruokaresepti Keltavahverokeitto 1

Kesäinen kantarellikeitto. Kasvislisäkkeenä on käytetty kesäkurpitsaa. Ruoka riittää pääruokana kahdelle ruokailijalle tai kahteen syöntikertaan.

Raaka-aineet
0.5 l tuoreita käsiteltyjä, pilkottuja kantarelleja
1 sipuli
Reilu pätkä kesäkurpitsaa kuutioituna.
reilusti sipulinvartta
(valkosipulijauhe)
1 kanaliemikuutio
1 kasviliemikuutio
7 dl vettä
1 dl ruokakerma
2 palaa sulatejuustoa
1 rkl maizena-jauhetta

Valmistus 
Käytä kantarelli pannulla ja irrota niistä nestettä
Leikkaa sipuli ja sipulinvarret. Käytä sipuli kevyesti pannulla
Lisää aineet keittokattilaan (ei kerma ja sulatejuusto)
Keitä vajaa puoli tuntia keskiteholla
Lisää sulatejuusto, maizena ja kerma
Sekoita.
Hauduta vielä hetki ja tarjoile

Tarjoilu
Tässä suppilovahveroa on lisätty keiton päälle.

2 kommenttia:

  1. Olisiko jokin hyvä haperoresepti seuraavaksi? :)

    VastaaPoista
  2. haperoista en saanut aikaiseksi sellaista reseptiä jonka olisin halunnut jakaa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)