maanantai 16. tammikuuta 2012

Ruokaohje: Kesäkeitto (kuivatut suppilovahverot)

ruokaresepti kuivatuista sienistä valmistettu kesäkeitto

Kesäkeittovariaatio jossa lisätty kuivattuja suppilovahveroita. Tarkista myös aiemmin kirjoitetut versiot tästä ohjeesta. Raaka-aineet maksavat noin euron ja annoksesta riittää 2-3 henkilölle. Ruuasta tuli maultaan yllättävän hyvää.

Raaka-aineet
3 perunaa
1-2  sipuli
1 250 g pussi pakastevihanneksia
6 dl vettä
2 kasviliemikuutiota
vähän valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, suolaa
vähän rasvaa
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 dl kermaa
2 tl maizenaa

Valmistus
Liota suppilovahveroita vesitilkassa 30 minuuttia
Kuori perunat ja pilko ne pieniksi
Puhdista sipulit, pilko pieniksi, kuullota se kevyesti paistinpannulla
Laita tippa öljyä 3 l kattilan pohjalle
Lisää vesi, kasvikset ja sienet
Lisää liemikuutiot ja mausteet
Keitä kunnes ainesosat lähes kypsiä
Lisää maizena nestetilkassa
Lisaa kerma sekoittaen ja hauduta hetki.

Tarjoilu
Joka lautasen pohjalle yksi murskattu näkkileipäviipale.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)