sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ruokaohje: Suppilovahverot etikkaliemessä

suppilovahvero säilyke

Tänään aukaisin haikein mielin kesän 2011 viimeisen etikkasuppilovahvero säilykkeeni. Kokeilin valmistaa niitä monella tavalla ja nyt kirjaan ylös parhaan reseptini niin kauan kuin sen vielä muistan :)

Annos kahdelle purkille 670 g
(esim Lidlin suolakurkku tai punajuuripurkki ovat hyviä  tässä tarkoituksessa)

Raaka-aineet
Vajaa kaksi litraa tuoreita suppilovahveroita
3 punasipulia
4 valkosipulikynttä
vähän jauhettua sipulia

Etikkaliemi
1 pussi Meira mausteseos kasvisten ja sienten säilöntään 100g
2 dl etikkaa
1.5 dl sokeria
4 dl vettä

Valmistus
Puhdista suppilovahverot ja halkaise suuremmat
Viipaloi punasipulit ja valkosipulit
Kuumenna etikkaliemi
Lisää sinne sienet, sipulit ja sipulijauhe
keitä noin 10 min
kaada seos purkkeihin (käytä purkit ensin uunissa tai puhdista kiehuvalla vedellä)
Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä viileässä


Resepti pohjautuu Meiran pussin takana olevaan ohjeeseen. Perusversio ei ole kuitenkaan niin maukas kuin tämä lisätyllä sipulilla oleva versio.

ps.
Lähetä linkkivinkki jos sinulla on tai olet löytänyt kivan suppilovahvero etikassa -reseptin netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)