perjantai 16. marraskuuta 2012

Ruokaohje: Hapankaali-papu -keitto

Hapankaalikeitto

Selatessani Rasilaisen hapankaalin sivuja (tarkista myös blogista aiemmin arvioidut hapankaalituotteet) löysin sieltä myös ruokaohjeita. Ohjeet vaikuttivat niin mielenkiintoisilta että päätin kokeilla omaa versiotani keitosta. Tämä annos riittää kahdelle syöjälle ja sen hinta on varsin edullinen. Keitto sen lisäksi varsin kevyt  (keventäjän ruokaa) ja siinä on käytetty paljon terveellisiä ruoka-aineita.

Raaka-aineet
300 g Rasilaisen valkosipulihapankaalia
8 dl vettä
noin yksi purkki ruskeita papuja (vedessä)
2 isoa sipulia
4 valkosipulia
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
oliiviöljyä
1 kanaliemikuutio
0.5 kasviliemikuutio
soijakastiketta loraus
Aroi Thai valkosipulichilikastiketta reilu loraus (tai tomaattikastiketta)
sipulijauhetta hyppysellinen

Valmistus
Liota suppilovahveroita varttitunti pienessä määrässä vettä
silppua sipulit pieniksi ja hauduta niitä hetki paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä
lisää keittokattilaan vähän oliiviöljyä, sienet, sipulit, pavut, liemikuutiot ja mausteet
keitä ainakin 20 min välillä sekoittaen.

Tarjoilu
Tarjoile ruisleivän kanssa :)

Keiton maku tuli yllättävästä kulmasta mutta se oli miellyttävä. Valkosipulin aromit ja kaalin hapokkuus antoivat yllättävästi potkua keittoon vaikka mausteita tässä oli käytetty vähän.

Linkki:
http://www.rasilaisenhapankaali.fi/

Huomio:
Tämä on vasta ensimmäinen kokeiltu keittoversio ja jätän tämän hautumaan kunnes keksin paremman version.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)