perjantai 30. marraskuuta 2012

Ruokaohje: Hapankaalipihvi

Ruokaresepti: Hapankaalipihvi

Tämä aiemmin julkaistusta porkkanapihvistä edelleen muokattu versio on tehty hapankaalista, tuosta herkkujen herkusta :) Taikina on raskaampaa kuin jälkiruokaletuissa ja pysyy hyvin kasassa pannnulla. Näistä pihveistä tuli erityisen koossapysyviä. Tästä annoksesta tulee kahdeksan kappaletta pihvejä.

Raaka-aineet

0.5 dl korppujauho
1 dl kerma
1 muna
2 rlk vehnäjauho
1.5 rlk oliiviöljy
mausteet: 0.25 tl suola, sipulijauhe, valkosipulijauhe
2 dl hapankaalia (käytin Lidlin hienojakoista kaalia)

Valmistus 

Sekoita korppujauho, kerma ja muna, vehnäjauho, oliiviöljy ja suola.
Anna turvota hetki. Sekoita hapankaali seokseen ja annat turvota jonkin aikaa
Lisää pannulle oliiviöljyä tai voita. Nosta kuumalle pannulle ruokalusikallinen seosta paksuksi pihviksi.
Yhteen pannuun mahtuu neljä pyöreää pihviä. Paista molemmilta puolilta keskilämmöllä kunnes pihvi on kypsä.

Tarjoilu
Tarjoile suolakurkun kera. Pihvit maistuvat ihan sellaisenaan kylmänä pienenä välipalana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)