perjantai 23. marraskuuta 2012

Ruokaohje: Hapankaalimureke

ruokaresepti hapankaalimureke

Seuraava ruokaresepti jatkaa hapankaaliohjeiden sarjaani. Nyt vuorossa jauhelihasta valmistettu mureke jossa paljon hapankaalia. Ruoka riittää lisukkeiden kanssa noin neljälle pääruokana. Ruuan maku kiva, hapankaalin maku antaa hivenen aromia.

Raaka-aineet
400 g naudan paistijauhelihaa
300 g hapankaalia (Rasilaisen hapankaali)
1 kananmuna
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
1 dl korppujauhoja
soijaa
mausteet: vähän suolaa, cayennepippuri, pippurijauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe

Valmistus
Lisää jauheliha, hapankaali, hapankaalipurkin nesteet, kananmuna, sipulit pieniksi pilkottuina, korppujauhot, soija ja mausteet astiaan ja sekoita kunnes seos on kimmoisaa. Anna makujen tasoittua hetki.
Muotoile voidellulle laidalliselle uunivuoalle murekelimppu.
Lisää päälle korppujauhoja.
Paista uunissa noin tunti 175 asteessa.
Lisää murekkeesta tihkuneet nesteet takaisin murekkeen pintaan paistamisen loppupuolella.
Anna murekkeen vetäytyä noin viisi minuuttia ennen tarjoilua




Tarjoilu
Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kanssa. Kuvassa lisää hapankaalia :) suolakurkuilla, tomaatteja ja jalapenoja ja vähän tummaa sipulikastiketta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)