Ruokaresepti: Jauhelihakeitto
Tämä perinteinen ja hyvin helppovalmisteinen keitto on saanut käsittelyssäni pienen tulistuksen. Voit tietenkin käyttää mausteita haluamallasi tavalla ja haluamasi määrän. Usein käyttämäni kevytchilisen Aroi thai-kastikkeen voi korvata aina tomaattikastikkeella. Keitosta riittää pääruokana helposti neljälle.
Raaka-aineet
6 perunaa
3 porkkanaa
1.2 litraa vettä
400 g naudan vähärasvaista paistijauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 lihaliemikuutiota
Reilu luraus aroi thai-valkosipulichilikastiketta
mausteet: pippurisekoitus, cayennepippuri, paprikajauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe ja vähän suolaa
Valmistus
Kuori perunat ja porkkanat ja viipaloi ne sopivan kokoisiksi, pilko sipulit.
Lisää vesi, perunat, porkkanat, suola, sipulijauhe ja valkosipulijauhe ja lihaliemikuutiot kolmen litran kattilaan ja keitä.
Ruskista jauhelihaa vähän aikaa pannulla, lisää sipulit. Kun jauheliha saanut väriä, lisää pippurisekoitus, cayennepippuri ja paprikajauhe ja chilikastike. Sekoita ja anna hautua kannen alla ilman lämpöä vähän aikaa.
Lisää jauhelihaseos kiehuvaan keittoon ja keitä kypsäksi.
Tarjoilu
Lautasen pohjalla olevat pilkotut näkkileipäpalat sopivat tähän keittoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)