Ruokaresepti: Ananas-myslipiirakka jogurtilla
Tässä leivontaohje siltä ajalta kun pakkanen oli sulatettu ja asunto ilman marjoja. Ratkaisuna piiraspulaan tuli kuivakaapista kaivetut myslit ja ananasmurskapurkki. Ruoka on tehty samantyyppiseen pohjaan kuin aikasemmin postattu Raparperipiirakka. Piirakka on tehty 27.5 sentin lasiseen Pyrex-vuokaan.
Pohja
75 g voita
0.75 dl sokeria
1 muna
2 dl grahamvehnäjauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl tl leivinjauhe
Täyteseos
0.3 dl sokeria
1 muna
2 dl turkkilaista jogurttia (Valion 500 g turkkilainen jogurtti riittää kahteen piirakkaan)
2 tl vaniljasokeria
1 tölkki ananamurskaa (2 dl)
2 dl mysliä, tässä käytetty Lidl Goody Special muesli Luxury fruit (45% hedelmää)
Valmistus
Sekoita täyteseoksen ainekset keskenään ja laita sivuun odottamaan
Laita uuni lämpenemään ja voi sulamaan.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää sekoitettu vehnäjauho, leivinjauhe ja sekoita. Lisää taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle ja tasoittele.
Levitä täyteseos piirakkapohjan päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Huomautus: Tämä oli ensimmäinen versio tästä ja piiraan täyte on hivenen runsas ja kostea. Kenties vähän vähemmän ananasta seuraavalla kerralla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)