maanantai 19. marraskuuta 2012

Sodexo: Jyväskylän Poliisi ja oikeustalo: Lounas

Lounas Jyväskylä keskusta


Jyväskylän keskustassa lähellä matkakeskusta sijaitseva Poliisi ja oikeustalon Sodexo on yksi ketjun neljästä ravintolasta Jyväskylästä. Paikkaan kuljetaan hivenen hankalasti Ulosottoviraston huutokauppapihan kautta ja sitten portaita tai hissillä ylös neljänteen kerrokseen. Sijainti mahdollisesti takaa sen että paikalla käyvät enimmäkseen talon omat työntekijät mutta kenties paikka olisi tutustumisen arvoinen muillekin. Tarjolla on aina useammanhintaista lounasta, kuten keittolounas salaatilla 5.7 e ja lounasbuffet 7.9 (sisältäen juoman, leivän, salaatin ja kahvi/jälkiruuan. Satuin paikalle herkkuja pursuavan perjantain erityislaajan buffetin aikana * käynti kesäkuu 2012.

Ravintolasali tarjoaa erilaisen näkymän Jyväskylään avautuen Vapaudenkadulle ja Kauppakadun katoille. Ravintolasali tilava ja sisältää erillisen kabinetin, joka näytti olevan poliisien suosiossa. Kalustus tyypillinen ketjulounastamon, ei mitään erikoista mutta siistiä ja erityisen tilavaa. Ruokailun aloitin sipulikeitolla, joka oli syötävää mutta teen itse parempaa. Tarjoiltavat krutongit olivat niin kovia että niitä eivät sulattaneet lämmin keitto eivätkä hampaan koverrus. Niiden vieressä kahdenkinlaisia miellyttäviä pikku täyteleipiä. Pääruokia oli ilmeisesti tavanomaisesta poikkeavan runsaasti, joten arviointini ei ehkä pidä paikkaansa kaikkien päivien osalta. Lisukkeiksi oli perunaa, miellyttävänä yllätyksenä kukkakaalia ja useita erilaisia kasvisherkkuja. Kahdenlaiset kasvislettuset olivat ihan kivoja mutta pienet kasvispyörykät olivat parhaimpia koskaan missään Jyväskylän lounasravintolassa syömiäni. Liharuokia oli tarjolla kolmenlaisia: mureketta sienikastikkeessa, kanaa ja kalaa. Kaikki olivat ihan mukavia, tosin kala jäi vaisuimmaksi joukossa. Leipäpöytä oli paikan heikoin lenkki. Salaattipöytä tarjosi mukavasti valinnanvaraa ja silmäkarkkia. Pöydässä marinoitu punasipuli osoittautui parhaaksi. Muut salaatit olivat vähän vaisuja ja mauttomia. Jälkiruokana oli marjakiisseliä ja vaahtokarkkeja. Yhdistelmä tarjosi jälleen silmänruokaa.
Paikka tarjosi 7.9 euron vastineeksi ainakin käyntikerran perjantaina todella runsaan ja keskimäärin ihan mukavan lounaskokemuksen. Voisin kuvitella käyväni paikassa toistekin, joskin ketjun muutkin paikalliset ravintolat ovat vielä testaamatta :)


Ravintolatyyppi: Lounas/lounaskahvila
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 82/100
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 74-79/100
Kokonaispisteet: 79/100 (tälle käyntikerralle)
Osoite: Hannikaisenkatu 24, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.sodexo.fi/poliisijaoikeustalo/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)