Info

Hei ja tervetuloa Infosivulle. Tällä sivulla tietoa blogista, sen historiasta/toimintaideasta, sponsseista, mainostuksesta ja teknisistä tiedoista ja muista some-sivuista joilla olen mukana.

Minuun voi ottaa yhteyttä osoitteeseen:

luka piste ruokablogi ät gmail piste com


Historia ja toimintaidea

Syksyllä 2010 aloin kirjoittamaan yhdelle toiselle alustalle lyhyitä blogipostauksia. Alusta suosi kuitenkin hyvin kevyttä ja lyhyttä ilmaisutyyliä joten en ollut siihen tyytyväinen. 31.3.2011 toin ensimmäiset jutut bloggerille ja julkaisin ne täällä jonkin verran uudelleenmuokattuna. Blogin versiohistoriasta enemmän täällä. Idea kirjoittaa ruuasta lähti toistaiseksi onnistuneesta painonhallintaelämäntavasta, joka laihdutti minut takaisin noin bmi-arvoon 21-22. Pyrin jatkuvasti löytämään uusia hyviä ruokatuotteita jotka maistuvat hyvältä ja eivät ole liian raskaita.

Ravintolakäynneillä ja arvioinneissa pyrin löytämään hyviä ja kiinnostavia ravintoloita, jotka ansaitsevat toisenkin käynnin. Ravintola-arvioinnin ja tuote-arvioinnin periaatteista tarkemmin täällä.

Ruokaohjeissa teen aina ruokaa useamman annoksen kerrallaan (2-4). Syön varsin vähän perunaa, pastaa, riisiä, vehnää ja vehnäleipää, joten nämä aineet on usein korvattu jollain muilla ohjeissani.

Kirjoitan tällä hetkellä noin kolme blogipostausta per viikko. Julkaisupäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai ja niiden julkaisuaika on 09.00. Viikossa voi olla esimerkiksi yksi ravintola-arviointi, yksi ruokaohje ja yksi tuotearviointi.


Tuotenäytteet, sponsorointi, sponssi

Otan mielelläni vastaan tuotenäytteitä ruokaan, ruuanvalmistusvälineisiin, ruokailuvälineisiin ja ruokakirjallisuuteen liittyen. Erityisesti minua kiinnostavat uutuustuotteet ja olisin mielelläni mukana uutuustuotteidenne postituslistalla. Saatan joskus myös kirjoittaa tuotenäytteitä sisältäviä ruokaohjeita,  Minulla on jo ollut jonkinverran yhteistyökumppaneita, joiden postaukset löytyvät sivun oikeassa laidassa olevasta tagipilvestä sponssi-tunnisteen alta. Sivusto Sponssi  määrittelee sponsorointitavat.

Tuotteesta voin kirjoittaa laajemman tai suppeamman blogauksen mutta toisaalta jotkin tuotteet saattavat päätyä suoraan ruokareseptin osaksi (tästä maininta reseptissä) tai arvontapalkinnoiksi. Jokaisen tuotenäytteen kohtelun päätän tapauskohtaisesti. Sponssituotteille en anna pisteitä. Erityisesti olen kiinnostunut järjestämään pieniä arvontoja, joissa myös blogin lukijat saavat mahdollisuuden voittaa yrityksen uutuustuotteen tai muun yrityksen mainoslahjan tai lahjakortin. Jollen voi ulkoistaa palkinnon postitusta suoraan tuotteen lahjoittaneelle yritykselle, suosin "pieni helposti"-postikuoreen mahtuvia palkintoja. Arvonta yleensä myös nostaa sivun kiinnostavuutta lukijoiden keskuudessa.

Mainostus

Käytän sivullani Googlen Adsenseä yhteensä kolmella mainospaikalla. Lisäksi käytän tällä hetkellä Tradetrackerin tarjoamia mainoksia enintään kaksi kappaletta. Blogini mainoksellinen arvo on melko vähäinen mutta haluaisin tarjota mieluummin yksilöidympiä mainoksia blogini kävijöille, kuten Keski-Suomen ja Jyväskylän alueen yrityksien mainosviestejä (erityisesti ruoka tai ravintola) tai blogini sponsoroijien käyttöön. Voin tarjota 1-2 mainospaikkaa enintään koossa 140x350 pysty (sivupalkki) tai 728x90 vaaka (sivun alareuna) kuukaudeksi, kahdeksi tai kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Näyttäisin mielummin vilkkumatonta banneria, kiitos. Korvaus mainostilasta vähän isompana tuotepakettina sponsoroijalta, yrityksen tuotelahjana/ruokana tms.

Tekninen tieto

Blogin pagerank on kolme kuten monilla samanikäisillä blogeilla.


6.5.2012 sivuilla oli 68000 klikkausta ja noin 8000 klikkausta per kuukausi. Kävijöistä noin 90% on Suomesta, muita suosittuja käyntimaita ovat Yhdysvallat, Venäjä, Ruotsi ja Saksa. Kiitos myös kaikille Suomen ulkopuolisille kävijöille. Blogini tarjoaa matkailijoille tietoa paikallisista ravintoloista ja kotisurffareille ehkä kiintoisia ja eksoottisia ruokakuvia :) Yleisimmät selaimet olivat Firefox, Internet Explorer ja Chrome. Mobiilipuolella kävijöitä on ollut monella eri laitteella. Suosituin on ollut Android-laitekanta. Sivusto toimii muuten mobiilioptimoidusti bloggerin automatiikan mukaan. Esimerkiksi version 2.3.3 Android-puhelimella ja puhelimen omalla selaimella sivut näkyvät mobiilikäytössä optimoidusti. Sivun leveys normaaliselaimella on 960 pikseliä, joten sen tulisi näkyä suurimmassa osassa laitekantaa erinomaisesti.Hakusanalla ruokablogi sivustoni on toukokuussa 2012 ollut hakutuloksissa sijoilla 15-20 Googlen hakukoneissa. Tulos saatu puhtaalla koneella ja erilaisin verkkopalveluin jotka näyttävät puhtaan hakutuloksen.

Kesäkuun alussa 2012 sivusto ylti tavoitellulle ykkössivulle, kun sijoitus hakutuloksissa oli kahdeksas.


Hyvin kilpaillulla hakusanalla "lounas Jyväskylä" sijoitukseni on ollut niinkin hyvä kuin 12 Googlen hakukoneessa.

Hakutuloksia on toukokuussa 2012 ollut Googlessa noin 31000-54000


Top100ruokablogit-sivustolla sijoitukseni vaihtelee välillä 47-80.Etsi resepti-sivustolla sijoitukseni vaihteli kesäkuussa 2012 sijoilla 35-50.

Sivustoni Woorank vaihtelee välillä 49.6-53.6.


Muut some-sivut

Bloggerin LukanLusikassa sivun lisäksi olen mukana Facebookissa yhteisösivulla, joka julkaisee uudet postaukset automaattisesti. Twitterissä on myös tili, joka tekee samoin. Google + palvelussa on myös sivu jossa jotain tietoa. Kenties laajennan sitä myöhemmin. Pinterestin sivulle olen koonnut joitain parhaita otoksia. Tulevaisuudessa laajennan ehkä Pinterestin avulla sivustoa sellaisiin suuntiin, joita ei varsinaisessa blogissa käsitellä. Eat.fi sivustolla jossa julkaisen lyhyen koosteen aina uudesta ravintolasta pääsin kesäkuussa 2012 koko Suomen Eat.fin ravintola-arvostelijoiden etusivulle (33/34 etusivulla).