perjantai 18. marraskuuta 2011

Ruokaohje: Suppilovahverolaatikko

Ruokaresepti suppilovahverolaatikko

Helppo ja halpa uuniruoka suppilovahveroista ja perunoista. Ruoka riittää noin neljälle ruokailijalle tai neljään syöntikertaan.

Raaka-aineet
noin 1 kg perunoita
noin 1 l suppilovahveroita
punasipulia ja sipulia maun mukaan
vähän suolaa
2 dl ruokakermaa
vähän voita

Valmistus
Esikäsittele sienet ruuanlaittovalmiiksi
pese, kuori ja viipaloi perunat
kuori ja viipaloi sipulit
poista suppilovahveroista nestettä pannulla, lisää sipulit ja hauduta hetki
voitele vuoka
lisää kerroksittain perunat ja sipuli-sieniseos vuokaan
lisää suola
kaada päälle kerma
lisää muutama nokare voita
kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.



Tarjoilu
Tarjoile salaatin ja mahdollisesti suolaisen kalan kanssa.
Kuvassa lisukkeena paistettuja punikkitatteja ja punasipulia.

Muokattu Irma Järvisen kirjan "Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut" ohjeesta sivulta 276.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)