perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ruokaohje: Mustikkamuffinit


Ruokaresepti: Mustikkamuffinssit


Mustikkamuffineita tuoreista mustikoista. Annoksesta tulee 9 muffinia.

Raaka-aineet
1 dl vehnäjauhoja *
0.5 dl grahamvehnäjauhoja
1 runsas rlk maissitärkkelystä/perunajauhoja
1 tl vaniljasokeri
1 tl leivinjauhe

1 dl sokeri (tästä voisi vielä vähentää)
50 g voi
1 muna (L)
0.5 dl maito

3 dl mustikoita puhdistettuna
1 rlk sokeria
0.5 rlk maissitärkkelystä/perunajauhoja

Valmistus
Sulata voi uunissa
Sekoita mustikat, 1 rlk sokeria ja 0.5 rlk maissitärkkelystä varovasti keskenään
Sekoita kuivat aineet keskenään
Sekoita sokeri ja voi vaahdoksi, lisää muna ja maito ja sekoita uudelleen
Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikinaksi
Lisää mustikkaseos taikinaan ja sekoita erittäin varovasti
Annostele seos muffinivuokiin (9) ja nosta muffinipellillä uuniin
Paista 175 asteessa 20 min, kunnes muffinit kypsiä.

Tarjoilu
Tarjoile jäähtyneenä maitolasillisen kera.



Reseptiin katsoin mallia osoitteesta:
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/makeat_leivonnaiset/muffinit/mustikkamuffinit/ 
ja muokkasin sitä vähän edelleen. Sokeria voisi vielä vähentää tässä käytetystä.


* päivitys: muuttamalla aikaisempaan  seokseen: 
jauhoiksi 1.5 dl myllyn paras erikoisvehnäjauhoja
0.75 dl sokeria 
+  hivenen enemmän mustikoita 
= 12 maistuvaa muffinia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)